Elevii din Bucureşti ar putea avea liber de 9 mai. Oprescu propune suspendarea cursurilor în ziua finalei Europa League

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ziua în care se desfăşoară cel mai importanteveniment sportiv al anului, finala Europa League, primarul Capitalei vrea zi liberă pentru elevi.

În cadrul unei conferinţe organizate azi dimineaţă, Sorin Oprescu a dat asigurări că gazonul de pe National Arena este bun, iar toată organizarea premergătoare evenimentului se desfăşoară conform planului.

"Am să vorbesc cu ministrul Învăţământului, să dea la copii o zi liberă, pentru că nu vrem să-i punem pe părinţi să-i ducă la şcoală, în condiţiile în care se asteaptă 35.000 de spanioli".

De asemenea, autorităţile au mai decis ca toţi locatarii care au  locuri de parcare în zona stadionului să-şi mute maşinile în perioada 8-10 mai, după ora 22:00.

Pentru finala Europa League care va avea loc pe Naţional Arena pe 9 mai, Poliţia Rutieră va dispune un set de măsuri de deviere a traficului pentru a facilita accesul în cele două FAN ZONE-uri din centru dar şi în preajma Stadionului, astfel:

1. În Piaţa George Enescu care va funcţiona în data de 09 mai de la ora 08:00 la ora 20:00, cu restricţionarea traficului rutier pe strada C.A. Rosetti între Calea Victoriei şi bulevardul Nicolae Bălcescu, pe strada Franklin între Calea Victoriei şi bulevardul. Magheru, pe strada Nicolae Golescu între strada George Enescu şi strada C.A. Rosetti.
Poliţia recomandă şoferilor să folosească următoarele rute ocolitoare
- Calea Victoriei – str. Dem I. Dobrescu – bd. N. Bălcescu;
- bd. N. Bălcescu – bd. Gheorghe Magheru – Piaţa Romană.

2. În Piaţa Constituţiei care va funcţiona în perioada 09 mai ora 08:00 – 10 mai ora 02:00, cu restricţionarea traficului rutier pe bulevardul Unirii, între bulevardul I.C. Brătianu şi bulevardul Libertăţii, precum şi pe bretelele din Piaţa Constituţiei (partea dinspre Ministerul de Finanţe şi Parchetul General) către bulevardul Unirii.

image

Click aici sau pe poză pentru a vedea harta la dimensiunea reală!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite