Primul salon de vinuri și gastronomie de lux s-a deschis astăzi la București

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanți ai unor prestigiose case de vinuri din Franța, Spania și Italia au participat, astăzi, la deschiderea „Salonului de vinuri și gastronomie de lux". Evenimentul durează până duminică, la Palatul Cesianu Racoviță, şi își propune să faciliteze contactul direct între producătorii de vinuri și de gastronomie și clienți de pe piața românească.

Un număr de 16 castele faimoase și case producătoare de vinuri, cognac, armagnac, calvados, produse gastronomice de lux provenind din Franța, Italia și Spania participă, până duminică, cu standuri proprii la prima ediție a „Salonului de vinuri și gastronomie de lux". Salonul este o inițiativă a companiei Le Manoir, leader pe segmentul vinurilor premium, al gastronomiei și al cadourilor de lux din România, reprezentant exclusiv al unor mari branduri internaționale din România.

Astăzi, la inaugurarea Salonului a participat şi ES Dl Henri Paul, Ambasadorul Franței la București care a degustat produse Armagnac, Michel Redde, Carrasco şi a vorbit cu reprezentanţii caselor despre cum este produs vinul şi armagnacul. Expozanţii şi-au prezentat produsele de-a lungul întregii zile. Discutiile au fost de la om la om, degustările fiind permanente.

Evenimentul își propune să faciliteze contactul direct între producătorii de talie internațională de vinuri și de gastronomie și clienți de pe piața românească (restaurante, companii, persoane fizice), pentru a determina o nouă creștere a pieței de profil.

Accesul la eveniment se face doar pe bază de înregistrare prealabilă, salonul fiind adresat oamenilor de afaceri. Însă, bucureştenii care doresc să deguste cele mai sofisticate vinuri pot participa la licitaţia de duminică, nu înainte de a se înscrie pe www.artmark.ro. Licitaţia propune 45 de loturi, vinuri cu etichetele unora dintre cei mai importanţi producători, cu preţuri de pornire de la 75 de euro la mai multe zeci de mii.

Pe parcursul Salonului, vor avea loc o serie de evenimente:

• Prezentări și degustări de vinuri, șampanii, cognac, produse de gastronomie fină.
• Lansarea colecției de cadouri de lux Le Manoir 2011, în pregătirea sărbătorilor de iarnă.
• Mari Degustări (Master Wine Class) - organizate după criterii tehnice speciale, de reprezentanții castelelor producătoare, dedicate unui număr limitat de participanți.
• Prima licitație de vinuri rare din România, în care vor intra un număr de 46 de loturi și care va fi organizată la fel ca cele care au loc pe plan internațional și cu produse similare, puse la dispoziție direct de casele și castelele producătoare. Numeroși producători și-au trimis reprezentanții la licitație, tocmai ca o garanție a faptului că produsele sunt autentice și au fost depozitate conform regulilor. Licitația va fi organizată în colaborare cu casa de licitații ARTMARK.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite