Percheziţii de amploare la o grupare specializată în spălarea de bani şi evaziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În aceasrtă dimineaţă au loc 17 de percheziţii care vizează o grupare infracţională foarte bine organizată, specializată în spălare de bani şi evaziune fiscală.

UPDATE Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale faţă de 18 persoane pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Aceste infracţiuni au fost săvârşite în perioada anilor 2010-2011. În cursul percheziţiilor, au fost puse în executare 18 de mandate de aducere.

Modul de operare al infractorilor era înregistrarea în contabilitate a unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, pentru a-şi diminua obligaţiile fiscale. Veniturile obţinute din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost introduse în circuite financiare succesive fictive apte să asigure reintroducerea sumelor de bani în conturi personale sau ale unor societăţi comerciale.

Percheziţiile au loc în Bucureşti şi în trei judeţe: Ilfov, Argeş şi Prahova, informează Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Poliţiştii colaborează în acţiunile simultane cu Serviciul Român de Informaţii, sub coordopnarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Gruparea vizată, foarte bine organizată, este acuzată de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul adus de membrii săi este de 500.000 euro.

rmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite