Subcomisar corupt, prins dând informaţii confidenţiale evazioniştilor. Acesta a fost arestat pe Aeroportul Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Constantin Dogărel (33 de ani), subcomisar în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din Bucureşti, a fost prins când furniza informaţii confidenţiale evazioniştilor urmăriţi de DIICOT.

Poliţistul a fost prins pe Aeroportul Henri Coandă când vroia să fugă în Singapore şi a fost reţinut pentru 24 de ore. Potrivit Direţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti, Adrian Constantin Dogărel este acuzat de favorizarea infractorului, aderare şi sprijinire a unui grup infacţional organizat, complicitate la comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Mai mult, acesta este cercetat şi pentru furnizare de informaţii confidenţiale mai multor persoane din cadrul unui dosar penal al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în schimbul unor sume de bani.

„Prin activitatea infracţională, inculpatul a zădărnicit urmărirea penală efectuată în cauză, informând pe învinuiţi cu privire la planul de ancheta, interceptările convorbirilor telefonice efectuate în cauză şi a contribuit la alterarea probelor de către învinuiţi. Inculpatul a oferit date esenţiale referitoare la momentele operative, avizând persoanele cercetate cu privire la măsurile ce urmau a fi dispuse în cauză. Datele erau obţinute prin intermediul altor ofiţeri de poliţie, din cadrul BCCO Bucureşti, faţă de care cercetările continuă în cauză“, potrivit unui comunicat remis de instituţie.

La cererea procurorilor DIICOT, subcomisarul Adrian Constantin Dogărel a fost reţinut pe o perioadă preventivă de 29 de zile. Acesta a fost arestat de pe Aeroportul Otopeni când încerca să fugă din România, în Singapore. De asemenea, pentru rezolvarea acestui caz au participat şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DGA. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite