ONG-urile care apără câinii: „Condamnarea la moarte, din nou legiferată în România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„23 noiembrie 2011. Parlamentul a votat ieri întoarcerea României în epoca de piatră, prin legiferarea uciderii în masă a câinilor fără stăpân – cea mai ineficientă metodă aplicată vreodată în lume“, susţine Asociaţia GIA.

ONG-iştii sunt de părere că modificarile Ordonanţei 155/2001, care au fost adoptate în Camera Deputatilor, dispun soluţii care se anulează reciproc, precum sterilizarea şi eutanasierea, care vor duce la o abordare neunitară a problemei la nivel naţional şi, implicit, la perpetuarea ei.



FOTO: Schema efectelor eutanasierii câinilor

“Studiile de specialitate au demonstrat  până acum că eutanasierea nu este doar cea mai ineficientă, ci şi cea mai costisitoare metodă de gestionare a câinilor fără stăpân. Dovadă stau şi zecile de milioane de euro cheltuite inutil ani de-a rândul de autorităţile române pentru uciderea câinilor. Rezultatul din prezent: acelaşi număr de câini pe străzi şi bani publici aruncaţi pe fereastră”, mai spun apărătorii maidanezilor.

Ameninţare: boicotăm tot ce e românesc!

Cei de la Asociaţia GIA precizează că organizaţiile pentru protecţia animalelor din România şi din străinătate anunţă lansarea unei mişcări fără precedent împotriva măsurilor ineficiente, imorale, incoerente prevazute de această lege. Mişcarii i se alătură numeroase personalităţi, artişti, sportivi, oameni de cultură, dar şi cetăţenii care îşi doresc rezolvarea reală a problemei câinilor fără stăpân.

“Promulgarea legii în forma actuală va crea un grav prejudiciu de imagine României, cu efecte imediate precum boicotarea produselor românesti în străinătate, descurajarea turismului în ţara noastră şi publicitate negativă în presa internaţională. Organizaţiile internaţionale pentru protecţia animalelor pregătesc deja marşuri de protest în faţa ambasadelor României din mai multe ţări, precum Germania, Austria şi Elveţia”, întorc placa
nonguvernamentalii.

“Avertizăm că această lege va avea efecte distructive asupra societăţii româneti în toate aspectele sale, de la dezbinarea cetăţenilor şi încurajarea violenţei şi până la inducerea ideii că uciderea poate reprezenta o soluţie pentru rezolvarea unei probleme”, conchid ONG-iştii.

 

Schema efectelor eutanasierii câinilor
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite