360.000 de lei, pentru elevii şi studenţii care fac practică de performanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii şi studenţii din grupul ţintă al proiectului european "Practică să înveţi, învaţă să practici!", care participă la faza locală a concursului "Cel mai bun elev/student practicant", sunt recompensaţi cu premii în bani, în valoare totală de 360.000 de lei.  

Competiţia are ca scop promovarea importanţei practicii de specialitate în dezvoltarea profesională a tinerilor. La nivelul etapei locale, concursul constă într-o probă de evaluare a participării la stagiul de practică organizat în anul şcolar/universitar 2010-2011 şi o probă practică. Primii trei clasaţi se vor califica pentru faza naţională a competiţiei.

Primul concurs din România dedicat stagiilor de practică

La etapa locală, premiul I este în valoare de 4.000 de lei, premiul al II-lea de 3.000 de lei, premiul al III-lea de 2.000 de lei, iar menţiunile în valoare de 1.500 de lei fiecare. Pe lângă premiile în bani, elevii şi studenţii, care participă la primul concurs din România dedicat stagiilor de practică, sunt recompensaţi cu trofee de cristal, inscripţionate cu numele lor, diplome şi materiale promoţionale. „Proiectul acesta despre practică mi-a conturat toate deprinderile pe care trebuie să le am pentru a deveni un profesionist. Cu banii câştigaţi la concurs, îmi voi cumpăra o cameră foto profesională", a declarat pentru revista proiectului, Dănuţ Bălăuţă, unul dintre câştigătorii locului I. „Au fost alături de mine şi părinţii şi prietenii mei, pentru că e lucru rar să ai şansa să câştigi în ziua de azi. Pentru mine nu a fost atât de greu pentru că eu fac practică pe unde pot, pentru că avem multe materii şi vreau concret, să văd dacă îmi place, dacă sunt potrivit pentru o anumită specializare. Că una e să mă descurc la teorie şi alta să descopăr că de fapt nu mă potrivesc cu latura practică a specializării respective. Deci consider că practica te ajută să descoperi ce îţi place, ce ţi se potriveşte cu adevărat", a mărturisit la rândul lui Samuel Şortan, ocupantul locului al II-lea.

image

Urmează etapa naţională a competiţiei

Potrivit regulamentului, concursul "Cel mai bun elev/student practicant" este organizat în perioada mai 2011 - ianuarie 2012, la nivelul fiecărui program de pregătire practică din cele 23 de programe selectate în proiect, în două etape: locală şi naţională. Pentru etapa naţională, regulamentul de organizare şi desfăşurare prevede susţinerea a două probe - proba I, ce constă în proiectul unei lucrări practice şi proba a II-a, de comunicare şi perspicacitate, originalitate. La ambele etape, comisia de concurs stabileşte ierarhia concurenţilor, în funcţie de punctajul fiecărui concurent. Concursul se defăşoară în cadrul campaniei de conştientizare şi mediatizare a importanţei efectuării stagiilor de practică de către elevii şi studenţii din România, derulată de S.C. EDU-TIM Consultanţă Europeană. Mai multe informaţii despre proiect se găsesc pe site-ul invatasapractici.ro. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite