Un elev a ajuns la spital, după ce un coleg l-a strâns de gât. Copilul are traumatism în zona cervicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elev în clasa a VI-a de la Şcoala numărul 193 din Drumul Taberei din Capitală a făcut atac de panică şi a leşinat după ce a fost bătut de un coleg, fiind dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru investigaţii medicale.

UPDATE Elevul de la Şcoala numărul 193 strâns de gât de un coleg are un traumatism în regiunea cervicală şi va fi transferat la Spitalul "Grigore Alexandrescu", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Leonard Grecescu.
"În prezent este la noi, dar va fi transferat la Spitalul de Copii «Grigore Alexandrescu»", a spus medicul Leonard Grecescu.
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a solicitat conducerii Şcolii numărul 193 din Drumul Taberei să facă o anchetă de acest caz.

Cei doi elevi s-au luat la bătaie la şcoală, iar unul dintre ei a făcut atac de panică şi şi a leşinat. "Unul dintre copii l-a strâns de gât pe celălalt, acesta a făcut atac de panică, a leşinat şi a fost dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, cu traumatism cranio-cerebral minor", a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

Elevul este în investigaţii medicale, dar starea lui nu este gravă, a precizat Opriţa.

"Repararea sistemului se va face când legiislaţia va da instrumentele necesare corpului profesoral, pentru ca ei să poată preveni astfel de violenţe", a declarat preşedintele executiv al federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, pentru Realitatea TV. În plus, trebuie refăcută relaţia şcoală-familie, pentru ca aceste cazuri să nu se mai întâmple, a subliniat el.

Peste 4.000 de cazuri de cazurilor de violenţă, consum de alcool, discriminare şi furturi au fost înregistrate din martie până în mai în şcolile din România, a anunţat, marţi, Ministerul Educaţiei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite