Utilajele de deszăpezire vor fi însoţite de echipaje ale Poliţiei Rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut în cadrul comandamentului din această dimineaţă să se acţioneze cu prioritate pe arterele din Urgenţa I în baterii, utilajelele de deszăpezire fiind însoţite de echipaje ale Poliţiei Rutiere, în aşa fel încât intervenţia acestora să fie eficientizată.

După intervenţia cu antiderapant, utilajele vor fi poziţionate în puncte fixe, în aşa fel încât să poată acţiona prompt, ori de câte ori este nevoie.
De asemenea, potrivit dispoziţiilor primarului general, pe parcursul zilei se va interveni şi pe străzile laterale şi se va acţiona pentru curăţarea trotuarelor, refugiilor şi staţiilor de tramvai.

Astfel, potrivit operatorilor de deszapezire, la ora 6.30 acţionau în teren 332 utilaje şi 668 operatori manuali.

Potrivit raportului inspectorilor din cadrul Direcţiei Control, noaptea trecută în Bucureşti s-a acţionat permanent, atât cu utilaje, cât şi cu forţă umană, pe arterele principale şi secundare de legătură, iniţial prin pluguire, după care carosabilul a fost tratat cu soluţie ori material antiderapant. S-a acordat o atenţie deosebită podurilor, pantelor, rampelor, pasajelor şi intrărilor în şcoli şi spitale.

Totodată, pe mai multe artere principale, zăpada a fost încărcată şi transportată (ex: Bulevardul Iuliu Maniu, strada Av. Alexandru Şerbănescu, Şoseaua Colentina, Bulevardul Mărăşeşti) şi s-a lucrat cu forţă umană la degajarea zăpezii de la rigolă.
Nu au fost lucrate refugiile de tramvai. Potrivit RATB, începând cu ora 6.00, un număr de 350 de operatori manuali se află în teren. Începând cu ora 8.00, numărul operatorilor care acţionează pentru curăţarea refugiilor de tramvai se va dubla. La staţiile RATB, precum şi pe arterele secundare de circulaţie s-a intervenit doar într-o foarte mică măsură.

Din cauza ninsorii abundente, la ora 6.00 o mare parte din arterele principale de circulaţie erau încă acoperite de un strat subţire de zăpadă, astfel că traficul rutier în Bucureşti se desfăşura în condiţii acceptabile, de iarnă, potrivit Primăriei Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite