Schitul Darvari, sfinţit de Patriarhul Daniel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Renumitul lăcaş de cult Schitul Darvari, situate în sectorul 2 al Capitalei, a fost neîncăpător marţi, 8 noiembrie, pentru miile de credincioşi care au vrut să profite de singura şansă de a trece prin sfântul altar.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a condus un sobor de preoţi care a sfinţit marţi, 8 noiembrie, pictura şi toate obiectele sfinte din altarul Bisericii „Schitul Darvari”, festivitate religioasă la care a participat şi Neculai Onţanu, primarul sectorului 2.
La cel de-al doilea hram al bisericii, cel al Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, Mânăstirea Schitul Darvari s-a aflat în mare sărbătoare, fiind prilejuită de sfinţirea catapetesmei şi a noii racle de argint unde au fost aşezate părticelele din sfintele moaşte care se cinstesc în acest lăcaş. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sectorului 2, la festivitate, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi-a dat binecuvântarea pentru trecerea prin altar a credincioşilor, ocazie unică în care şi femeile au avut acces.

Onţanu, alături de Patriarh, pe placa de marmură
Soborul de preoţi conduşi de Preafericitul Părinte Daniel şi edilul sectorului 2 au inaugurat şi noul corp de clădiri al aşezământului religios care cuprinde chilii, o sală specială unde se află biblioteca mănăstirii şi unde se pot organiza întâlniri culturale şi duhovniceşti. La sfinţirea acestui locaş, a fost dezvelită o placă pe care erau trecute următoarele: „Acest corp de chilii a fost ridicat între anii 2008 – 2011, în vremea păstoririi Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, după planurile arhitectului profesor Nicolae Brădescu, cu sprijinul financiar al Primăriei Sectorului 2 al Capitalei, primar fiind domnul Neculai Onţanu,  iar stareţ al Schitului Darvari, fiind arhimandritul Teofil Anăstăsoaiei”.
Pentru finanţarea lucrărilor de construcţii a noilor chiliilor, cât şi pentru reparaţiile la biserică, Primarul Sectorului 2 a contribuit în perioada 2008 – 2011, cu suma de 4.745.000 lei.

GALERIE FOTO Sfinţirea Schitului Darvari

Sfintirea Schitului Darvari
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite