Situaţie extremă în Bucureşti: jumătate din oraş a rămăs fără curent electric, apă şi internet. Vezi de ce!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru cartiere importante din Capitală sunt în beznă în acest moment din cauza unei pene de curent care a cuprins aproape tot oraşul. Mai mult, bucureştenii au rămas şi fără apă, căldură şi internet.

UPDATE 19.10: Toate zonele afectate de pana de curent din Capitală au fost realimentate cu energie. Toate zonele din Capitală, afectate timp de circa 40 de minute de o pană de curent, au fost realimentate cu energie, potrivit unui comunicat al companiei Enel. Conform sursei citate, la ora 18,25 au fost alimentaţi toţi consumatorii din zona afectată a oraşului Bucureşti, care au rămas fără curent începând cu ora 17.43.

UPDATE 18.55: Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 2, Anatol Albu, a precizat și el că furnizarea curentului electric a fost reluată în Obor și Pipera. El a adăugat că autoritatea locală nu a fost informată în prealabil de această acțiune a Enel.

UPDATE 18.40: Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a declarat că Enel ar fi remediat situația care ar fi fost generată de o problemă între Enel Distribuțue Muntenia și Transelectrica.

UPDATE 18.25: Enel Distribuţie Muntenia a precizat printr-un comunicat de presă că în urma unei avarii în instalaţiile Transelectrica, un număr de 6 staţii ale companiei care alimentează partea de nord-est a Capitalei (zonele Titan, Obor, Pipera, Timpuri Noi) au rămas nealimentate cu energie electrică. "În acest moment, se fac manevre pentru preluarea consumatorilor pe alte surse şi restabilirea alimentării cu energie electrică", se spune în comunicat.

Reprezentanţii Enel spun că incidentul a avut loc din cauza unor avarii la şase staţii care distribuiau curent electric pe toată regiunea Munteniei. În urma acestei pene de curent, bucureştenii au rămas şi fără apă, dar şi fără internet.

Cea mai afectată zonă este sectorul 2, unde patru mari cartiere sunt în acest moment în beznă. Astfel, în sectorul 2 au rămas fără curent electric zonele Pipera, Titan, Obor şi Moşilor. În Bucureşti mai sunt afectate şi zonele Timpuri Noi, Şoseaua Nordului, Aviaţiei şi Piaţa Universităţii.

Mai mult, acest incident şi-a pus amprenta şi în instituţiile de interes naţional. Una dintre acestea este Ministerul Economiei care, de asemenea, a rămas în beznă.

Reprezentanţii Enel spun că, în acest moment, echipele de intervenţie au plecat către aceste staţii defecte pentru a le repara.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite