Mai multe artere importante din Capitală, luate la curăţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe mai multe artere din Bucureşti are loc astăzi, între orele 6.00 şi 10.00, o acţiune de salubrizare, care se desfăşoară în urma dispoziţiilor primarului general, Sorin Oprescu, care a stabilit programul de curăţenie pentru această primăvară.

Astfel, 32 de utilaje si 135 de muncitori vor mătura şi spăla străzile şi trotuarele şi vor evacua depozitele necontrolate de deşeuri.

În sectorul 1 acţionează compania Romprest Service SA, pe traseul Piaţa Universităţii – Piaţa Victoriei – (Bd. Magheru – str. Lascăr Catargiu). Societatea foloseşte un tractor cu bazin, patru autocisterne şi o autoperie. În acţiune sunt implicaţi 25 de muncitori.

În sectorul 2, firma Supercom SA acţionează pe traseul Piaţa CA Rosetti – Bd. Carol I – Calea Moşilor, cu patru autocisterne, două autoperii şi zece operatori.

În sectorul 3, Rosal SA intervine pe traseul Piaţa CA Rosetti – bd. Carol I – bd. Regina Elisabeta - Bd. IC Brătianu, cu trei autocisterne, trei autoperii şi 50 de muncitori.

În sector 5, societatea Romprest Service SA curăţă traseul Bd. Regina Elisabeta – Bd. Kogălniceanu, cu două autocisterne cu jet, o autoperie şi 20 de lucrători.

Urban SA salubrizează traseul Splaiul Independenţei – Şos. Cotroceni, cu patru autocisterne, două autoperii, cinci instalaţii de spălat trotuare şi 30 de operatori.

Săptămâna aceasta, Oprescu a convocat comandamentul pentru curăţenia de primăvară, la care au participat reprezentaţi ai operatorilor de salubrizare, ai ADP-urilor din toate sectoarele Capitalei, precum şi direcţiile din Primăria Generală.

În cadrul comandamentului, primarul general a cerut în mod expres operatorilor de salubrizare din toate sectoarele să elimine depozitele necontrolate de deşeuri menajere şi a solicitat salubrizatorilor ca, în cel mai scurt timp, să elimine mizeria de pe străzi, să spele arterele şi trotuarele şi să se acţioneze cu prioritate pentru îndepărtarea desenelor graffiti de la baza clădirilor de pe marile bulevarde, precum şi a afişelor lipite pe stâlpi şi în staţiile RATB. Pe lângă alte operaţiuni de igienizare şi curăţenie, vor fi curăţate şi reamenajate spaţiile verzi aferente marilor bulevarde, dar şi amenajate alte noi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite