Curăţenia continuă pe marile bulevarde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O acţiune de salubrizare are loc pe mai multe artere din Bucureşti azi, între orele 7.30 şi 11.30, conform dispoziţiilor primarul general, Sorin Oprescu, care a stabilit programul de curăţenie pentru această primăvară.

Astfel, 35 de utilaje şi 155 de muncitori mătură şi spală străzile şi trotuarele şi evacuează depozitele necontrolate de deşeuri.

În sectorul 1, compania Romprest Service SA acţionează în cartierul Pajura, pe str. Dridu, str. Pecetei, str. Presei, str. Făurei şi str. Hrisovului, cu două tractoare cu bazin, patru autocisterne şi o autoperie, folosind 13 muncitori.

În sectorul 2, S.C. Supercom SA intervine pe Calea Moşilor şi Şos. Colentina cu şase autocisterne, o autoperie şi opt operatori.

În sectorul 3, SC Rosal Grup SA curăţă Bd. Nicolae Grigorescu, cu două autocisterne, o autoperie şi zece operatori. De asemenea, compania face curăţenie în Centrul Istoric cu o autogunoieră, o basculantă, o autocisternă şi şase lucrători.

În sector 4, SC REBU SA salubrizează str. Niţu Vasile şi Bd. Emil Racoviţă cu patru autocisterne şi două autoperii, folosind 20 de muncitori.

În sector 5, compania Romprest Service SA intervine pe Calea Rahovei  şi str. Pucheni cu două autocisterne cu jet şi o autoperie, precum şi cu zece muncitori.

În sectorul 6, SC Urban SA acţionează pe Bd. Vasile Milea şi Bd. Timişoara cu două autocisterne, două autoperii şi trei intalaţii de spălat trotuare folosind 50 de muncitori.

Săptămâna trecută, primarul general a convocat comandamentul pentru curăţenia de primăvară, la care au participat reprezentaţi ai operatorilor de salubrizare, ai ADP-urilor din toate sectoarele Capitalei, precum şi direcţiile din Primăria Generală.

În cadrul comandamentului, Oprescu a cerut în mod expres operatorilor de salubrizare din toate sectoarele să elimine depozitele necontrolate de deşeuri menajere şi a solicitat salubrizatorilor ca, în cel mai scurt timp, să elimine mizeria de pe străzi, să spele arterele şi trotuarele şi să se acţioneze cu prioritate pentru îndepărtarea desenelor graffiti de la baza clădirilor de pe marile bulevarde, precum şi a afişelor lipite pe stâlpi şi în staţiile RATB. Pe lângă alte operaţiuni de igienizare şi curăţenie, vor fi curăţate şi reamenajate spaţiile verzi aferente marilor bulevarde, dar şi amenajate altele noi.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite