Taximetristul ucis lucra doar ziua să evite clienţii periculoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Coicea (59 de ani), din Bucureşti, a fost ucis de un client, marţi în amiaza-mare, în plină stradă, cu opt lovituri de cuţit în gât. Bărbatul făcea curse doar ziua, de frica unor incidente.

Multă suferinţă şi multe lacrimi a lăsat în urmă Nicolae Coicea, taximetristul ucis în urmă cu două zile, în plină stradă, în apropiere de Piaţa Covasna, din sectorul 4. Toate rudele sale s-au adunat ieri în micuţul apartament de pe strada Izvorul Trotuşului, unde bărbatul locuia cu familia sa de mai bine de 30 de ani. Soţia acestuia, Valentina, era pur şi simplu distrusă şi nu se mai putea opri din plâns. „Nu mai vreau să spun nimic despre el. Îmi lipseşte foarte mult", a spus femeia în drum spre capela din cartier, unde a fost depus trupul soţului ei. Nicolae Coicea avea şi o fată, Cristina, în vârstă de 15 ani, elevă în clasa a X-a.

Familia a rămas în sărăcie

Bărbatul lucra ca taximetrist de mai bine de 20 de ani, dinainte de Revoluţie şi el era cel care aducea bani în casă. Soţia sa, Valentina, este laborantă la o facultate din Capitală şi câştigă puţin. „Era răvăşită, ieri, Vali (n.r. soţia taximetristului). Săraca, are un salariu de 600 de lei şi are de crescut o liceană de 15 ani. O să-i fie foarte greu", a spus Dragoş Pascu, fost coleg de muncă al lui Nicolae Coicea şi vecin cu acesta.

Victima este descris de apropiaţi ca fiind un om muncitor şi un familist convins. Pleca dimineaţa în curse, de la ora 7.00, şi stătea până la ora 17.00.

Nu îi plăcea să stea noaptea pe traseu, de frică să nu aibă probleme cu clienţii scandalagii. „Era un om extraordinar. Stătea cu maşina doar în preajma Spitalului Budimex, zonă pe care o cunoştea foarte bine. Nu vroia să aibă probleme, aşa că după-masă se întorcea acasă. Avea clienţi dintre medicii renumiţi de acolo, pe care-i ducea zilnic la muncă", spune, plângând, Veronica Niculescu, vecina taximetristului şi prietenă de familie cu el.

20.000 de euro recompensă

Fostul său coleg, Dragoş Pascu, spune că bărbatul îşi vedea de treaba lui, dar avea „gura bogată". „Dacă vedea că un client nu era în regulă, îl dădea jos din maşină, fără discuţii. Dacă făcea mişto de el, făcea şi el mişto înapoi. Avea o gură bogată, dar nu avea treabă cu scandalurile", a mai spus Pascu.
Până aseară, la închiderea ediţiei ziarului, oamenii legii nu reuşiseră încă să-l găsească pe ucigaş şi luau în calcul toate ipotezele crimei. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în maşina lui Nicolae Coicea au fost descoperite trei cuţite, un cutter şi două cartuşe trase, iar în portbagaj era un topor. Veronica Niculescu susţine că bărbatul luase toporul pentru a-l duce la reparat. Oamenii legii au anunţat că oferă o recompensă de câteva mii de euro celui care ajută la prinderea criminalului.

„Mi-a pus o sârmă de gât"
Milică Ungureanu are 55 de ani şi este unul dintre taximetriştii cu vechime din Bucureşti. Şoferul a trecut în timpul curselor prin multe situaţii dificile, din care spune că a scăpat doar cu vorba bună. Una, însă, era să îi fie fatală. „Era într-o joi şi i-am luat pe unii cu maşina. Mi-au spus să-i duc la Casablanca, la discotecă. M-au dus acolo şi, când să ajungem, mi-au spus să opresc. Cel din spate mi-a pus o sârmă la gât, iar cel din faţă a scos ca un fel de buzdugan mai mic. Norocul meu a fost că a ieşit bodyguardul de la discotecă şi agresorii au luat banii şi au luat-o la fugă de nu i-am mai prins", a declarat Ungureanu.

Semnalmentele criminalului
- Între 20 şi 25 de ani;
- 1,70 metri înălţime;
- Constituţie astenică;
- Păr şaten;
- Când a comis crima era îmbrăcat cu blugi de culoare deschisă, tricou gri cu dungi orizontale şi era încălţat în pantofi sport;
- Ochelari de vedere.

„Mă protejează Dumnezeu, atât"

Autorităţile au anunţat ieri că oamenii străzii şi cerşetorii din sectorul 4 vor fi amprentaţi de poliţiştii locali. Aceasta este o primă măsură dispusă de primarul acestui sector, Cristian Popescu Piedone, după ce taximetristul Nicolae Coicea a fost ucis. În ciuda măsurilor de protecţie, taximetriştii din Bucureşti spun că nu se simt în siguranţă pe şosele.

Vor să aibă arme
„Ar trebui să li se elibereze permis de port-armă taximetriştilor cu atestat. Noi avem viaţa pusă în pericol minut cu minut", a spus Valentin Alexandru de 43 de ani. Şoferii de taxi bucureşteni se feresc de zonele rău famate şi îi evită pe clienţii care nu le inspiră încredere. „Mă protejează Dumnezeu, atât. Nu avem buton de panică, nu avem voie cu arme. Dacă avem timp, ne chemăm colegii prin staţie", a spus Petre Androne, de 35 de ani, taximetrist.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite