FOTOGALERIE Şi brazii sunt „de fiţe“. Designerii s-au întrecut în împodobit pomi cu ornamente de mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20 de brazi realizaţi de creatori de modă cunoscuţi, printre care Venera Arapu, Wilhelmina Arz sau Rita Mureşan, vor fi vânduţi pentru ca elevii nevoiaşi să nu abandoneze şcoala.

Pentru mulţi dintre copiii români, Crăciunul nu înseamnă un brad cu multe bomboane şi cu stea în vârf, ci câţiva lei ca să poată merge la şcoală, o pereche de ghete, o hăinuţă mai groasă sau ceva de mâncare. Unul din trei copii români trăiesc sub limita subzistenţei, potrivit statisticilor Organizaţiei „Salvaţi Copiii“.

Pentru a-i ajuta pe cât mai mulţi dintre ei să meargă la şcoală, reprezentanţii fundaţiei au adunat 28 de designeri români şi i-a pus să creeze brazi de Crăciun, care mai de care mai fistichii. Creaţiile prezentate, ieri, vor fi scoase la licitaţie la data de 8 decembrie, în cadrul unei gale organizate la Palatul Parlamentului.

Creatorii, ajutoarele lui Moş Crăciun

„Învăţaţi, ca să fiţi deştepţi, da copii?“, este mesajul lui Ionuţ, un ţânc în clasa întâi care a fost ajutat de Organizaţia „Salvaţi copiii“ să meargă la şcoală. Acum îşi potriveşte ochelarii şi aproape că nu ştie încotro să privească. Globuri albe strălucitoare, căluţi din lemn, valuri diafane, un diamant în loc de steluţa din vârf, brazi plini de fantezie în cele mai puternice culori.

image

CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu brăduţii de mii de euro!

Nu ştie să spună care e mai frumos, nici care i-ar plăcea să-l aibă în casă, dar e tare fericit să fie printre atâtea vedete pe care le-a văzut până acum doar la televizor.

Brad cu diamant în vârf

Pentru copii precum Ionuţ, Venera Arapu a făcut un brăduţ numai din globuri albe, o piramidă strălucitoare de un metru înălţime. Creaţia Ritei Mureşan le-a luat ochii puştilor - un glob imens transparent în care dansează fulgi de polistiren, cu o siluetă de femeie pe fundal.

Wilhelmina Arz abia şi-a instalat brăduţul - un lampion imens în culorile toamnei, iar Stephan Pelger scoate dintr-o pungă neagră bijuteria sa, un brăduţ din aur şi argint cu un mic diamant în vârf. „Bradul meu ajunge cam la 5.000 de euro. Doar materialele din el, fără manoperă. Eu zic că e un brăduţ expresiv”, explică designerul.

Au mai creat pentru copiii săraci şi Claudia Castrase, Alexandru Ciucu, Lena Criveanu, Mihaela Glăvan, Philippe Guilet, Cristian Samfira, Agnes Toma. Cei care vor să ia un brad acasă trebuie să scoată din buzunar mii de euro. Numai anul trecut s-au adunat aproape 250.000 de euro, bani care au mers către proiectele de integrare a copiilor în şcoli.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite