PENAL Şi-a torturat copiii pe care se angajase să-i crească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fostă asistentă maternală a fost reţinută de procurori, la doi ani după ce i-a bătut crunt şi i-a crestat cu cuţitul pe cei doi copii pe care-i avea în grijă.

Fosta asistentă maternală Fănica Grădinaru (40 de ani) a fost reţinută miercuri de procurorii Parchetului Capitalei, care o acuză de tentativă de omor calificat şi deosebit de grav şi de rele tratamente aplicate minorului. Asta după ce în perioada octombrie 2007 - decembrie 2009 a agresat doi copii de care trebuia să aibă grijă.

Alături de femeie au fost reţinuţi soţul ei, Mitică Grădinaru (41 de ani), acuzat de complicitate la tentativă la omor, precum şi Marinela Constantin şi Ana Moise, asistente sociale la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov, pentru fals intelectual şi neglijenţă în serviciu.

Fetiţa, internată sub un nume fals

Cei doi fraţi, Alexandru (9 ani) şi Andreea (6 ani), au ajuns în grija Fănicăi Grădinaru după ce tatăl lor a fost arestat, iar mama a murit din cauza unei boli. Asistenta îi bătea frecvent şi chiar a tăiat-o pe fetiţă pe corp, rănind-o grav. Andreea a avut nevoie la un moment dat de 130 de zile de îngrijire medicală. Atunci, pentru a-i ascunde identitatea, asistenta maternală a internat-o pe fetiţă la camera de gardă a Spitalului „Grigore Alexandrescu" din Bucureşti sub un nume fals. Medicii şi-au dat seama că este ceva în neregulă şi nu este vorba de un accident, aşa cum susţinea Fănica Grădinaru şi au sesizat poliţia.

Vecinii femeii din comuna ilfoveană Bragadiru susţin că micuţii erau des maltrataţi de „mama lor adoptivă". „Se auzea gălăgie de multe ori din casă. Ea şi soţul ei mâncau grătare, iar ăstora doi le dădeau doar cornuri. Ei mai au doi copii mai mari, o fată în clasa a XII-a şi un băiat în clasa a IV-a, şi nu înţeleg cum puteau să se comporte aşa", ne-a povestit o vecină. De aceeaşi părere este şi un alt locatar, care spune că Alexandru era mereu trimis de asistentă să aducă apă de la puţ, cu toate că „găleata era de mai mare decât el".

Daţi în grija unei alte familii


Cei doi copii au fost daţi în grija unei alte familii din comuna Baloteşti, după ce s-au refăcut. În cazul celor patru persoane reţinute - Fănica Grădinaru, Mitică Grădinaru, Marinela Constantin şi Ana Moise - procurorii au cerut ieri Tribunalului Bucureşti emiterea de mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Procurorii din Parchetul Capitalei au început urmărirea penală şi faţă de alţi cinci funcţionari din cadrul Consiliului Judeţean Ilfov - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru săvârşirea infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi omisiunea sesizării organelor judiciare, precum şi faţă de un medic de familie pentru săvârşirea a trei infracţiuni de fals intelectual.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite