Razie printre stăpânii de sclavi: poliţiştii verifică activitatea unei firme care angaja la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de Investigarea Fraudelor Sector 6 desfăşoară un control de amploare în incinta unei societăţi din Bucureşti, cu domeniu de activitate în construcţii, care a prejudiciat statul cu un milion de lei.

Este vizată activitatea unei societăţi comerciale cu domeniul de activitate în construcţii, despre care există date că practică munca la negru.

Cei peste 100 de angajaţi ai societăţii figurează în cărţile de muncă cu salariu minim pe economie, însă, în realitate, sunt plătiţi cu sume mult mai mari.

De asemenea, unii angajaţi figurează ca fiind în concediu de odihnă, dar vin la serviciu şi muncesc, sau sunt trecuţi în prezenţa zilnică lucrând două ore pe zi, în realitate ei muncind în regim normal.

Aceste metode au ca scop diminuarea taxelor şi impozitelor pe care societatea trebuie să le plătească, prejudiciind astfel bugetul statului român cu peste un milion de lei.
Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi pentru stabilirea întregului prejudiciu, urmând a fi sesizată şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite