PDL Bucureşti: ”Oprescu e supărat că nu s-au votat PUZ-urile finanţatorilor săi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia de Bucureşti a PDL afirmă, în replică la comunicatul transmis mai devreme de municipalitate, că primarul general al Capitalei este “ipocrit” atunci când vorbeşte despre faptul că majoritatea din CGMB ar fi votat la şedinţa de ieri mai multe PUZ-uri „private”.

PDL Bucureşti îi aduce aminte lui Sorin Oprescu că el este cel care a propus 105 PUZ-uri cu doar două zile înainte de intrarea în vigoare a modificărilor la Legea Urbanismului care nu mai permit derogările de la Planul de Urbanism.

“Dacă au existat interese necurate, acestea cu siguranţă au fost ale primarului general. De altfel, PDL Bucureşti a denunţat aceste afaceri de pre-campanie electorală ale lui Sorin Oprescu încă de ieri, inaintea şedinţei Consiliului General.

Comunicatele de presă mincinoase pe care le dă Sorin Oprescu în acest moment nu sunt rezultatul faptului că nu s-au aprobat „PUZ-urile pentru investiţii vitale”, ci ale faptului că s-au respins două proiecte ale unor prieteni de-ai primarului general care aveau interese mari. Sorin Oprescu vroia să se realizeze turnul de 100 de metri de la Răzoare al avocatei Lucia Cherecheş, cea care i-a finanţat campania electorală la Preşedinţia României, şi posibilitatea de a se construi în Parcul Tineretului din Bucureşti, distrugându-se astfel cel de-al doilea parc ca mărime al Capitalei”; se spune în comunicat.

Organizaţia de Bucureşti a PDL mai afirmă că primarul general “este acum furios că a pierdut sursele de finanţare pentru campania electorală şi că nu a reuşit să ocolească legea aşa cum ar fi vrut”. “Prin intrarea în vigoare de la 1 februarie 2012 a unor noi norme de urbanism, şi prietenii lui Sorin Oprescu vor trebui să construiască legal”, se spune în text.

PDL Bucureşti reaminteşte că, în mandatul actualului primar general, în Capitală s-a construit de o manieră haotică, această stare de confuzie fiind artificial întreţinută prin faptul că Sorin Oprescu nu a realizat un nou Plan de Urbanism General. “Buldozerele comuniste pe care le-a mânat în luptă edilul-şef împotriva clădirilor monument-istoric sunt dovada cea mai clară a faptului că, pentru Sorin Oprescu, nimic nu este sfânt şi va călca sub şenile orice pentru apropiaţii săi”, se spune în comunicat.

PDL Bucureşti cere primarului general “să îşi exercite cu bună credinţă” atribuţiile pe care le are şi să stopeze construcţiile ilegale din Bucureşti, în acest moment “el fiind girantul ilegalităţilor şi abuzurilor care sluţesc Capitala”.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite