Tratamente cu materiale antiderapante, pe arterele principale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Având în vedere atenţionarea de cod galben de ninsori şi viscol emisă astăzi de meteorologi, primarul capitalei, Sorin Oprescu, a cerut operatorilor de deszăpezire să continue aplicarea tratamentelor cu substanţe antiderapante pe toate artere principale, în zona pantelor, a rampelor şi a podurilor, precum şi pe străzile unde se află obiective sociale, spitale, instituţii publice etc.

Astfel, din această noapte se vor aplica tratamente cu materiale antiderapante, urmând ca utilajele de deszăpezire să fie dispuse în puncte fixe, în toate sectoarele Capitalei, în aşa fel încât să se poată interveni imediat ce condiţiile meteorologice o vor impune.

“Rog operatorii de salubrizare să intervină imediat ce condiţiile meteo o vor impune, în aşa fel încât mâine dimineaţă, pe toate arterele principale din Capitală să se circule la negru. Fac apel încă din această seară ca toţi cei responsabili cu programul de deszăpezire să acţioneze preventiv şi cu suficiente substanţe antiderapante, întrucât vreau să luăm măcar această grijă de pe capul bucureştenilor”, a spus primarul general.

De asemenea, Oprescu a solicitat operatorilor de salubrizare să se acţioneze cu prioritate în zona trecerilor de pietoni, să fie curăţate trotuarele, dar şi gurile de metrou.

În cadrul şedinţei, primarul Capitalei a cerut RATB să pregătească echipele de intervenţie care să cureţe liniile mijloacelor de transport în comun precum şi staţiile RATB.

Totodată, Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement i s-a cerut să cureţe copacii care prezintă pericol pentru trecători şi să asigure accesul trecătorilor  pe aleile din parcurile pe care le are în grijă.

Primarul general a solicitat inspectorilor Direcţiei de Inspecţie şi Control din cadrul Primăriei Capitalei să verifice modul în care programul de măsuri şi acţiuni este respectat de operatori.

Totodata, primarul general s-a asigurat că programul de adăpostire a oamenilor străzii este funcţional. Astfel, bucureştenii pot beneficia de ceai sau supă caldă, în cantinele aflate în subordinea Primăriei Capitalei din următoarele zone:

- Sfântul Constantin nr. 8, sector 1;

- Calea Griviţei nr. 216, sector 1;

- Agricultori nr. 44, sector 2;

- Bulevardul Dacia nr. 196, sector 2;

- Calea Ferentari nr. 91, sector 5;

- Sediul DGASMB strada Academiei nr. 3 – 5.

Pentru orice sesizare, privind oamenii fără adăpost, cetăţenii Bucureştiului sunt rugaţi să sune la numărul de telefon gratuit 0800.821.218.

Municipalitatea menţionează că toate cele 600 de utilaje incluse în Planul de Deszăpezire sunt pregătite să intervină în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite