Elevii de la „Mihai Viteazul” dezbat ca la ONU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din sectorul 2 îşi vor dezvolta abilităţile oratorice şi de negociere după modelul ONU, în cadrul conferinţei „Modelul Naţiunilor Unite din Bucureşti” (MUNOB), care va avea loc în perioada 30 ianuarie – 3 februarie.

Deschiderea lucrărilor este programată mâine, la ora 10.00, la Palatul Parlamentului, sala „Nicolae Iorga”, în prezenţa primarului Neculai Onţanu, a Robertei Anastase, preşedinta Camerei Deputaţilor, şi a Cristinei Bălan, directorul Centrului de Informare ONU România.

La proiect participă aproximativ 100 de elevi şi profesori ai Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, 80 de elevi şi profesori din Olanda, Germania, India şi Ungaria, 20 membri ai grupului Ava Smart Training SRL şi membri ai reprezentanţei Organizaţiei Naţiunilor Unite din România.

Prin intermediul proiectului Model United Nations of Bucharest, tinerii elevi din toate colturile lumii se întrunesc în Bucureşti pentru a dezbate probleme de interes mondial şi a găsi soluţii inovative. Odată cu aptitudinile oratorice şi de leadership pe care si le dezvolta, tinerii interacţionează unii cu ceilalţi şi stabilesc prietenii de lunga durata.

Scopul proiectului este de a servi drept un punct de întâlnire pentru elevii din toata lumea care doresc să-şi exprime punctul de vedere despre o problema de interes mondial. Această cauză generează mai multe efecte: elevii interacţionează şi contruiesc relaţii de prietenie, explorează România şi fac cunoştinţă cu cultura şi istoria ei. Proiectul are de asemnea telul de a atrage atentia tarilor participante asupra deschiderii si profesionalismului sistemului educational roman care, iata, genereaza oportunitati de deschidere internationala pentru elevii sai.
        
Dezbaterile pe comitete cu tematică specifică şi vor avea loc de marţi, la sediul Primăriei Sectorului 2 – sala Tudor Arghezi. Există comitete care tratează problemele de securitate, probleme umanitare, demografice sau legislative. În funcţie de dimensiunea conferinţei şi numărul de comitete, acestea găzduiesc între 30 si 200 de delegaţi.
       
Conferinţa Model United Nations of Bucharest este o simulare a şedinţelor oficiale ce au loc in cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite. Acest proiect doreşte crearea unor structuri similare celor din celelate ţări care organizează astfel de conferinţe: Germania, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlanda de Nord, Franţa, Ungaria, Suedia, India, Pakistan ş.a.

Modelul Naţiunilor Unite este o conferinţă care simulează activitatea organismelor din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite. Scopul fiecărui Model al Naţiunilor Unite este de a elabora rezoluţii la problemele politice şi sociale internaţionale. Elevii din Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti au constituit un club de dezbateri MUN şi au participat la 10 astfel de conferinţe în diferite ţări ale Europei, obţinând recunoaştere internaţională.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite