VIDEO "Vânătoarea de carani": finii lui Adrian Minune, trimişi în judecată pentru viol, sechestrare şi şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şaisprezece membri ai clanului "Caranii", printre care şi liderii grupării, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului Capitalei. Aceştia sunt acuzaţi de fapte precum viol, sechestrare, şantaj, vătămare corporală şi tâlhărie.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti i-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Ştefan Răducan, zis "Fane a lu' Caran", Alin Mihai Cătălin Peţa şi Daniel Constantin Selejan.

Alături de aceştia vor mai fi judecaţi, în stare de libertate, Aurel Răducan, zis "Aurel a lu' Caran", Marius Alberto Răducan, Emil Răducan, zis "Emil a lu' Caran", Alexandru Ionuţ Mincă, Tatiana Ceremuş, Antonio Stan, Luis Stan, Valentin Gheorghe, Daniel Feraru, Viorel Costin Manole, Florina Muşat, Dorel Macioi şi Adrian Marian, zis "Calu a lu' Caran", se arată într-un comunicat de vineri al Parchetului Capitalei.

Membrii clanului "Caranii" sunt acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, lipsire de libertate în mod ilegal, viol, şantaj, vătămare corporală, conducere fără permis, părăsirea locului accidentului, favorizarea infractorului, participaţie improprie la fals intelectual, tâlhărie, vătămare corporală gravă, uz de fals, fals în declaraţii şi mărturie mincinoasă.

Procurorii îl acuză pe Ştefan Răducan că şi-a procurat un permis de conducere german fals, pe care l-a folosit pentru a obţine prin preschimbare permisul de conducere românesc ce conţine menţiuni false.

"Ulterior obţinerii acestuia, inculpatul a condus autoturisme pe drumurile publice, iar la data de 4 octombrie 2011 a accidentat o persoană, după care a părăsit locul producerii accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Inculpaţii Răducan Ştefan, Peţa Alin Mihai Cătălin şi Feraru Daniel, la data de 23 noiembrie 2011, în incinta unei spălătorii din sectorul 3, au ameninţat cu un pistol şi au agresat mai mulţi angajaţi, pentru a o convinge pe partea vătămată să îşi schimbe declaraţiile date cu privire la accidentul din data de 4 octombrie 2011", susţin procurorii.

Anchetatorii îi impută lui Răducan şi alte fapte, pe care le descriu în detaliu în comunicatul de presă citat.

Astfel, în 22 iulie 2011, Ştefan Răducan a lovit cu pumnii şi picioarele un angajat al unei staţii OMV, provocându-i leziuni care au necesitat 45-50 de zile de îngrijiri medicale.
În 23 noiembrie 2011, Ştefan Răducan a înjurat şi ameninţat cu un pistol personalul hotelului Rin Grand, lovind cu patul armei un agent de securitate, făcând scandal şi tulburând ordinea publică.

În ianuarie, Ştefan Răducan a avut un conflict cu fratele său Aurel, după care, pentru a putea pleca mai repede din comuna Belciugatele, a oprit un autoturism şi i-a ameninţat pe şoferi şi pasageri cu un pistol, apoi a fugit cu maşina acestora.

Fratele său l-a urmărit pentru a se răzbuna şi a tras de mai multe ori după maşina furată de acesta. Ştefan Răducan a abandonat maşina furată şi a luat un taxi, însă Aurel Răducan a continuat să-l urmărească şi l-a prins în cele din urmă, provocând un scandal public în care au fost lovite şi ameninţate cu pistolul mai multe persoane.
În decembrie 2011, Ştefan Răducan, gelos fiind, a tăiat-o pe concubina sa pe obrazul stâng, "provocând sluţirea acesteia".

"De teamă că persoana vătămată, rudele sau prietenii acesteia ar putea sesiza organele de poliţie, inculpatul i-a interzis acesteia să părăsească, fără a fi însoţită, mai multe locuinţe şi camere de hotel, a supravegheat-o în permanenţă, a încuiat-o în locuinţe şi i-a permis să contacteze telefonic alte persoane doar în prezenţa sa sau a complicilor săi, indicându-i ce să spună. Inculpatul a fost ajutat de inculpaţii Alin Peţa, Tatiana Ceremuş, Marius Răducan, Daniel Selejan şi Viorel Manole.

În 22 ianuarie, Valentin Gheorghe, Antonio Stan, Luis Stan, Alexandru Mincă, Alin Peţa şi Marius Răducan au sechestrat două femei într-un hotel din sectorul 3. Primii cinci au violat câte una dintre fete, iar Răducan le-a violat pe ambele.
Tot într-o noapte din ianuarie, Marius Răducan, ajutat de alţi complici, a sechestrat-o pe fosta lui iubită, răpind-o din maşină şi ducând-o într-un restaurant unde au ţinut-o câteva ore, timp în care bărbatul a torturat-o.

Procurorii acuză şi faptul că Ştefan Răducan "a încercat de mai multe ori să zădărnicească efectuarea urmăririi penale faţă de el", fiind ajutat în acest sens şi de alţi cinci dintre inculpaţi.

Dosarul penal al celor trimişi în judecată va fi soluţionat de Judecătoria Sectorului 3.

Tatiana Ceremuş, judecată în acest dosar, are legături cu clanul Cămătarilor, ea fiind judecată şi condamnată, în 2008, la cinci ani de închisoare pentru proxenetism într-unul dintre dosarele acestora.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite