Cinematograful Favorit va deveni un centru cultural de ultimă generație, cu cinema, cafenea, scenă și bibliotecă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 6 a lansat o nouă cerere de oferte pentru realizarea proiectului tehnic pentru consolidarea, extinderea şi modernizarea Cinematograful Favorit.

O licitaţie similar a mai fost organizată de Primăria Sectorului 6 în luna septembrie a anului trecut, care însă a fost anulată deoarece s-a prezentat doar o firmă, care nu a facut dovada că a depus garanţia de participare.

Potrivit studiului de fezabilitate care însoţeşte cererea de oferte, cinematograful este în prezent degradat şi nefuncţional. “Construită în anii ’70, construcţia a cărei formă iniţială nu s-a schimbat, prezintă o uzură moderată datorată lipsei de întreţinere din ultimul timp, nesuferind însă avarii majore ale pereţilor”, se mai arată în document. În incinta fostului cinematograf Favorit ar urma să funcţioneze Centrul Cultural European.

Autorii studiului propun menţinerea parţială a construcţiei existente, care ar urma să fie consolidată, extinsă şi supraetajată. Viitorul centru cultural va avea o sală de spectacole (cinematograf, teatru, concerte) cu o capacitate de cel puţin 700 de locuri, săli multifuncţionale/ de conferinţe cu minimum 50 de locuri fiecare, o bibliotecă cu sală de lectură, un bar sau o cafenea, cabine pentru actori, o sală de repetiţii şi un depozit pentru decoruri. Zona de sub scenă va fi destinată orchestrei.

Centrul Cultural European Favorit va desfăşura activităţi cultural locale, regionale şi internaţionale, după cum se arată în studiul de fezabilitate care însoţeşte cererea de oferte. Centrul va iniţia şi desfăşura proiecte şi programe cultural în domeniul educaţiei permanente şi al culturii tradiţionale. Astfel, central va urmări elaborarea unor proiecte attractive şi utile de educaţie permanent, conservarea şi transmiterea valorilor morale, artisitce şi tehnice ale comunităţii, precum şi ale patrimoniului cultural naţional şi European, stimularea creativităţii şi talentului, cultivarea valorilor şi autenticităţii creaţiei contemporane şi artei interpretative profesioniste sau neprofesioniste, în toate genurile (muzică, coregrafie, teatru etc.) şi deyvoltare schimbruilor cultural pe plan naţional şi internaţional.

Pentru realizarea activităţilor propuse, Centrul Cultural European Favorit va colabora cu instituţii de specialitate, organizaţii non-guvernamentale, persoane juridice şi fizice. Activitatea cultural-artistică va fi susţinută prin colaborări cu artişti profesionişti sau neprofesionişti, cu organizaţii, instituţii cultural, unitîţi de învăţământ şi va consta, printre altele, în stagiuni de deatru pentru copii şi adulţi, spectacole-lectură, spectacole de divertisment, lansări de carte, expoziţii, organizarea de work-shop-uri, ateliere, seminarii, conferinţe, organizarea de cluburi sau cercuri artistice, participări în festivaluri de teatru, întâlniri între artişti consacraţi şi tineri, sprijinirea companiilor independente de teatru.

Suma estimată de Primăria Sectorului 2 pentru realizarea proiectului tehnic este de 530.000 de lei. Ofertele pot fi depuse până pe 4 mai şi vor fi deschise în aceeaşi zi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite