Chiriile nu s-au schimbat chiar dacă a început noul an universitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Venirea studenţilor în Bucureşti nu a dus la o creştere a chiriilor. Preţul de închiriere pentru apartamente s-a menţinut constant faţă de luna precedentă şi este în scădere faţă de anii trecuţi.

Astăzi începe noul an universitar, însă venirea studenţilor în Capitală nu a dus la creşterea chiriilor. Dacă ani la rând era obişnuit ca toamna să aducă, în Bucureşti, creşterea chiriilor, mai ales din cauza afluxului mare de studenţi, un studiu realizat de anunturiparticulari.ro arată că 2011 este al treilea an în care luna septembrie vine cu o creştere semnificativă a numărului de apartamente scoase la închiriat, dar şi cu o reducere a chiriei solicitate de proprietari.

Preţul de închiriere pentru apartamente s-a menţinut constant faţă de luna precedentă, dar a scăzut în medie cu 5% faţă de septembrie 2010, cu 19% faţă de septembrie 2009 şi cu 45% faţă de septembrie 2008.

Mai multe oferte mai puţine cereri

Numărul de oferte nou apărute pe piaţa a crescut semnificativ faţă de luna august, fiind înregistrată cea mai mare valoare din acest an, dar se situează sub numărul înregistrat anii trecuţi.

Numărul mare de oferte de pe piaţă pune presiune pe preţuri şi chiriile continuă să scadă lună de lună de peste trei ani. Totuşi, scăderile înregistrate în ultimele 12 luni au fost moderate, deci ne putem aştepta ca piaţa să se stabilizeze curând sau dimpotrivă, cererea din partea studenţilor fiind în continuă scădere, chiriile să scadă o dată cu scăderea puterii economice a întregii societăţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite