Studenţii umflă iar piaţa chirilor. În ultimele două săptămânii, numărul imobilelor închiriate a crescut cu 100%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CĂUTARE În ultimele două săptămânii, numărul imobilelor închiriate a crescut cu 100%. Analiştii imobiliari spun că aceasta este perioada potrivită pentru închirieri, din septembrie preţurile urmând să crească, pentru că studenţii caută cazare.  

Cum vacanţa de vară este pe terminate, studenţii au început să caute disperaţi o locuinţă. Se tem că în septembrie chiriile vor creşte considerabil, aşa că preferă să plătească o lună în plus numai să aibă, la începutul anului universitar, locul asigurat.

“De vreo două săptămâni, a crescut numărul cererilor cu 100 %. Cei care sunt mai preventivi, preferă să plătească şi luna septembrie, chiar dacă nu vor sta în Bucureşti. Sunt conştienţi că vor recupera aceşti bani mai târziu. Îmi sună telefonul continuu”, a spus Cătălin Slave, broker imobiliar la agenţia Activ imob.

Cele mai căutate sunt, desigur, garsonierele, suprafeţele mici, dar şi apartamentele cu două sau trei camere. Chiria pentru o garsonieră porneşte de la 180 de euro, iar pentru un apartament cu două camere, preţul pleacă de la 210 de Euro. Tarifele urcă însă în funcţie de amenajări şi amplasare.

Care sunt cele mai ieftine zone
Tinerii care se pregătesc pentru un nou an universitar pot alege să-şi închirieze o locuinţă într-un cartier ca Berceni, Titan, Militari sau Drumul Taberei, unde ofertele sunt numeroase şi accesibile financiar.

Pe imobiliare.ro preţurile sunt afişate în funcţie de cartier, imobil şi dotări. În Drumul Taberei cea mai ieftină garsonieră mobilată, decomandată şi utilată costă 180 de euro, iar cea mai scumpă este 300 de euro, apartamentele cu două camere încep de la 230 de euro şi ajung până la 350 de euro, iar locuinţele cu trei camere au preţuri cuprinse între 300 şi 450 de euro. Din păcate, în acest cartier nu există metrou, iar traficul este foarte aglomerat în orele de vârf. Pentru a ajunge la universităţi, studenţii pot obta doar la RATB.

Faciliăţile cresc preţul
În Militari preţurile încep de la 220 de euro şi ajung la 300 de euro pentru garsoniere, de la 230 de euro până 400 de euro pentru apartament cu două camere, 300 de euro şi până la 450 de euro pentru apartamentele de trei camere. Aici, studenţii au mai multe mijloace de transport. Pe lângă liniile de RATB, în acest cartier sunt şi şapte staţii de metrou: Petrache Poenaru, Grozăveşti, Politehnica, Lujerului, Gorjului, Păcii şi Preciziei. De asemenea, în Militari sunt opt complexe comerciale şi trei hipermarketuri: Metro, Cora şi Carrefour.

În Titan, garsonierele au preţ de pornire de la 200 de euro şi ajung până la 270, apartamentele cu două camere sunt între 250 şi 450 de euro, iar apartamentele cu trei camere încep de la 300 de euro şi cele mai scumpe sunt 500 de euro. În cartier există nouă staţii de metrou: Piaţa Muncii, Nicolae Grigorescu, 1 Decembrie 1918, Nicolae Teciu, Anghel Salingy, Titan, Costin Georgian, Republica, Pantelimon. În cartier mai sunt două centre comerciale: hipermarketul Auchan, de pe 1 Decembrie 1918, şi supermarket Billa, Policlinica Titan şi Parcul IOR.

Periferia, sufocată de trafic
Studenţii pot închiria în Dristor garsoniere cu preţuri cuprinse între 200 şi 340 de euro, apartamente cu două camere 250-400 de euro iar pentru apartamentele cu trei camere  ofertele sunt între 340 de euro şi 450 de euro. Gura de metrou de la Dristor este punct de plecare şi pentru cei din zona Vitan. În Vitan cele mai ieftine garsoniere sunt la 200 de euro iar cele mai scumpe sunt 350 de euro, apartamentele cu două camere 330- 400 de euro iar apartamentele de trei camere 290-500 de euro. Aici se găseşte hipermarket Real şi Spitalul Clinic Sf. Ioan.  

În Berceni apartamentele cu două camere au preţuri între 210 euro şi 300 de euro iar apartamentele cu trei camere încep de la 330 de euro şi ajung la 350 de euro. Şase staţii de metrou: Eroii Revoluţiei, Constantin Brâncoveanu, Piaţa Sudului, Apărătorii Patriei, Dimitrie Leonida şi Berceni, plus hipermarketul Carrefour. 

În Colentina apartamentele cu două camere sunt între 270 şi 400 de euro, iar apartamentele cu trei camere 350 şi 500 de euro. Aici sunt două staţii de metrou: Ştefan cel Mare şi Obor, hipermaketurile Kaufland şi Carrefour.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite