Centru de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi realizat cu fonduri europene, în sectorul 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală de Asistenţă Generală şi Protecţia Copilului Sector 4 a semnat azi cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov un contract de finanţare pentru realizarea unui obiectiv medico-social ce presupune extinderea Centrului de Zi „Harap Alb”.

Obiectivul se va realiza printr-o finanţare nerambursabilă totalizând 3,69 milioane lei, perioada de implementare a proiectului fiind de 15 luni.
       
Extinderea presupune construirea unei clădiri noi, doar cu parter, în imediata apropiere a celei deja existente, clădire în care vor funcţiona centre de recuperare destinate unui număr de 50–60 de copiii cu dizabilităţi locomotorii şi psihice, inclusiv copii care suferă de autism din sectorul 4, precum şi din celelalte sectoare ale Capitalei.

În noul centru, cu o suprafaţă total construită de aproximativ 500 de metri pătraţi, vor funcţiona cinci săli destinate tratamentelor de kinetoterapie, logopedie, masaj, balneo fiziologice, precum şi o piscină (cu o suprafaţă de 15 metri pătraţi, având nivelul apei de la 60 cm până la 1,5 m) pentru tratament hidroterapeutic, destinat copiilor cu afecţiuni grave de parapareză sau tetrapareză spastică, un cabinet de asistenţă medicală, un cabinet pentru consilierea psihologică a copiilor cu afecţiuni, dar şi a părinţilor.

Programul de funcţionare va fi de luni până vineri, în intervalul 7.00-15.00, toate serviciile fiind asigurate de specialişti – logopezi, kinetoterapeuţi, psihologi, asistenţi medicali ai Centrului „Harap Alb”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite