Scandalul Cathedral Plaza continuă. Cer o avere pentru o clădire ilegală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma care a ridicat Cathedral Plaza ameninţă că îi va cere despăgubiri de 70 de milioane de euro lui Sorin Oprescu pentru că a cerut demolarea turnului Au trecut deja două luni de când Curtea de Apel Suceava a decis definitiv şi irevocabil că imobilul a fost ridicat ilegal.

Scandalul iscat în jurul clădirii Cathedral Plaza, ridicată la câţiva metri de Catedrala Sf. Iosif, pare să nu se mai sfârşească. Imobilul este motivul unui scandal vechi de cinci ani între Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti şi dezvoltatorul proiectului imobiliar Millennium Building Development. Pentru această lucrare, Primăria Sectorului 1 a emis o autorizaţie de construcţie la 24 februarie 2006, iar lucrările au început la 9 martie 2006. Aproape imediat au început acţiunile în instanţă pentru că imobilul fusese ridicat foarte aproape de catedrala considerată monument istoric.

A urmat o serie de procese care au culminat cu decizia din luna iulie a Curţii de Apel Suceava care a decis că autorizaţia în baza căreia s-a ridicat construcţia este ilegală.

Oprescu a cerut demolarea clădirii

Imediat după primirea verdictului, s-a pus problema cine va ordona demolarea clădirii declarată ilegală. Potrivit avocaţilor Arhiepiscopiei, cel care ar fi trebuit să dispună demolarea era primarul Sorin Oprescu, mai ales că o parte din terenul pe care a fost ridicată construcţia aparţine Primăriei.

În primă fază, însă, primarul a refuzat să ia o decizie motivând că aşteaptă ca instanţa să specifice cine ar trebui să decidă punere clădirii la pământ. Abia în urmă cu două zile acesta a trimis dezvoltatorului Millenium Building o înştiinţare prin care l-a somat să demoleze construcţia în zece zile lucrătoare.

Firma cere despăgubiri

Reacţia dezvoltatorului a fost că va da primarul general în judecată. „Millennium Building Development va depune plângere penală împotriva primarului general pentru abuz în serviciu şi va solicita municipalităţii, pentru actele abuzive ale primarului, daune în valoare de 70 de milioane de euro“, se arată în comunicatul dezvoltatorului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite