DNA continuă cercetările în cazul „Cathedral Plaza”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) al Municipiului Bucureşti sunt cercetaţi penal pentru fals intelectual, săvârşit cu ocazia întocmirii unui aşa-zis proces verbal de terminare a lucrărilor la “Cathedral Plaza”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti.

“În urmă cu o lună, reprezentanţii şi avocaţii Millennium Building Development, dezvoltatorul autointitulatei „Cathedral Plaza”, clamau legalitatea intrării în circuitul civil a proiectului, printr-un aşa-zis proces verbal de recepţie, şi anunţau acţionarea în judecată a statului român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, într-o disperată încercare de a evita demolarea clădirii”, se spune în comunicat.

“Omiteau însă să precizeze că intabularea frauduloasă a clădirii fusese în mod firesc anulată în 2.08.2011, după suspendarea din funcţie şi cercetarea penală a registratorilor de carte funciară care au dispus ilegal intabularea construcţiei „Cathedral Plaza”, deşi aceasta nu avea nici autorizaţie, nici proces verbal de recepţie la terminarea lucrărilor”, mai arată cei de la Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti.

“A venit acum rândul mai multor angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti (I.S.U. Bucureşti), să fie cercetaţi penal pentru fals intelectual, săvârşit cu ocazia întocmirii aşa-zisului proces verbal de terminare a lucrărilor la turnul corupţiei”, se mai spune în comunicat. Plângerea penală formulată de Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti a primit iniţial o soluţie de neîncepere a urmăririi penale, prin Rezoluţia din data de 16 decembrie 2011 în dosarul nr. 409/P/2011. Luna aceasta însă, Doru Ţuluş, procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie a DNA, a infirmat în totalitate soluţia de neîncepere a urmăririi penale a angajaţilor ISU Bucureşti şi a dispus reluarea cercetărilor.

“În fapt, în baza unei cereri formulate de Millenium Building Development – cerere care nu figurează în registrul de intrări al ISU Bucureşti -, mai mulţi lucrători din cadrul instituţiei de stat au participat, la o dată nedeterminată, la încheierea unui act, un aşa-zis proces verbal de recepţie a clădirii construite de firma BOG’ART pentru Willbrook, act care, aşa cum rezultă în mod evident, este antedatat: procesul verbal este datat în 21.10.2010, însă în cuprinsul lui se face trimitere la nota ISU Bucureşti din data de 28.10.2010! Mai mult, această notă nu are o dată certă de ieşire din instituţie, aşa încât nu se ştie când şi în ce condiţii a ieşit documentul din ISU Bucureşti”, arată Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite