PATRIARHUL DANIEL De ce facem Catedrala Neamului cu 600 de milioane de euro: Nu mai încape Sinodul în altar!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, a declarat, potrvit Realitatea tv, că ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului este necesară pentru că membrii Sfântului Sinod nu mai încap în altarul actualei Catedrale.

“S-a văzut că numărul membrilor Sfântului Sinod nu mai este de 12, ci de 55 şi nu pot intra în altarul acestei Catedrale să slujească împreună deoarece este prea mic. Aceasta a fost o catedrală mitropolitană provizorie, sfinţită în 1968 şi declarată Catedrală Patriarhală Provizorie în 1925. Acum este timpul să folosim libertatea noastră spre a construi o biserică potrivit nevoilor liturgice, dar şi demnităţilor unui popor creştin şi jertfelnic”, a susținut patriarhul Daniel, cu prilejul lansării volumului “catedrala Mântuirii Neamului – istoria unui ideal”.

Bani de la stat
Controversata construcţie a fost subiect şi la Deutsche Welle, care a realizat un documentar despre viitoarea catedrală construită în centrul Bucureştiului, cu 600 milioane de euro. “În timp ce Guvernul sprijină financiar construcţia, multe spitale şi şcoli se închid din cauza lipsei banilor”, se arată în materialul jurnalistic.
Jurnaliştii germani au precizat că banii par să nu fie o problemă pentru ridicarea Catedralei. “Biserica şi Guvernul cheltuie împreună 600 milioane de euro pentru construcţie. Banii pe care Biserica îi primeşte de la stat sunt de două ori mai mulţi decât cei alocaţi culturii sau cercetării ştiinţifice", se mai arată în documentar.

Construcţia Catedralei Mântuirii Neamului se face rapid pentru ca edificiul să fie gata în următorii trei ani. Va fi situată pe un teren donat de stat, la circa 125 metri de Casa Poporului, construită de Nicolae Ceauşescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite