Castelul lui Vlad Ţepeş din Parcul Carol, filmat din aer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Castelul din Parcul Carol, care reproduce la o scară mai mică cetatea lui Vlad Ţepeş de la Poienari din judeţul Argeş şi care nu poate fi vizitat, poate fi văzut într-o filmare aeriană realizată de cei de la caseta.ro.

Castelul Ţepeş din Bucureşti este copia fidelă a cetăţii Poenari. Nu este vechi de şase secole, ci are doar puţin peste o sută de ani şi a fost construit de către regele Carol I (aprilie 1866 – 10 octombrie 1914), un iubitor al lui Vlad Ţepeş.

Castelul a fost inaugurat în 1906 în cadrul Expoziţiei Generale a României, organizată în Parcul Carol cu ocazia aniversării a 40 de ani de domnie a regelui.

În perioada comunistă, castelul a fost în custodia Armatei. Din septembrie 2004, castelul a devenit sediul Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor (ONCE). De atunci, castelul a fost de foarte puţine ori deschis pubicului.  Reprezentanţii ONCE au deschis porţile castelului doar de două ori pe an, timp de câteva ore, de Ziua Eroilor (Înălţarea Domnului) şi de Ziua Armatei (25 octombrie). Castelul nu şi-a mai deschis porţile deloc, din 2009, de când în fortăreaţa lui Dracula au început “lucrări de consolidare, restaurare, reabilitare şi refacere” a împrejurimilor.

În film pot fi văzute imagini şi cu Monumentul Eroului din Parcul Carol.

Citeşte şi:

FOTO Castelul lui Dracula din Capitală, ţinut la secret de Armată

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite