Carnavalul Lolelor revine în Centrul Istoric. Manifestarea include şi un Târg al Breslelor şi o serbare săsească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Istoric va găzdui azi cea de-a cincea ediţie a Carnavalului Lolelor, organizat de Centrul Cultural Petre Ţuţea și UrzelnZunft Bukarest.

Manifestarea a fost organizată pentru prima oara în 2008 pentru a marca deschiderea străzii Smârdan (fosta Uliţă Nemţească) pentru traficul pietonal şi izvorăște dintr-o tradiţie medievală săsească întânită pe Valea Târnavei Mari și pe Valea Hârtibaciului. Evenimentul este organizat şi în acest an în parteneriat cu Primăria Capitalei şi Muzeul Municipiului Bucureşti.

Lolele erau personaje amuzante care aveau rolul să protejeze şi să însoţească lăzile de breaslă primite de cei care erau aleşi la conducerea asociaţiilor de meşteşugari în această perioadă a anului. Manifestarea va începe la ora 12 la Palatul Voievodal Curtea Veche cu ceremonia înmânării lăzii de breaslă noului staroste al breslelor şi va continua pe traseul strada Franceză – strada Smârdan – strada Lipscani cu Alaiul Lolelor şi împărţirea gogoşilor săseşti, defilarea urmând să se încheie cu intonarea imnului Transilvaniei - Siebenbürgen Land des Segens. Progamul manifestării mai include la ora 12.30 alugarea spiritelor rele din Banca Naţională a României, pentru ca leul să se însănătoşească, şi din Centrul Istoric, între orele 13.00 şi 14.00. Între orele 11.00 şi 17.00 va avea loc şi Târgul Breslelor, care va include ateliere de confecționare de măști și costume de carnaval săsesc. Târgul va fi urmat între orele 17.00 şi 19.00 de o serbare săsească.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite