Judecătoarea Carmen Mladen şi complicele ei au fost trimişi în judecată pentru şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carmen Mladen şi complicele ei, Ionel Stoian, ambii aflaţi în arest preventiv, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie. Dosarul de va judeca la Curtea de Apel Bucureşti (CAB).

Cei doi sunt trimişi în judecată cu acuzaţia de şantaj. Ei au costrâns, în mod repetat, o persoană să le dea sume de bani, sub ameninţarea că vor da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru respectiva persoană, în perioada 28 mai – 12 iunie 2012, conform rechizitoriului. Ei au obţinut, astfel, 5.000 euro de la victimă, sumă primită de Carmen Mladen la data de 13 iunie.

Cei doi au fost arestaţi preventiv, pe 14 iunie, pentru 29 de zile. Judecătoarea Carmen Mladen, de la Curtea de Apel Craiova, a fost suspendată din funcţie de către Consiliul Superior al Magistraturii, în 21 iunie.

Potrivit DNA, în perioada 28 mai - 12 iunie, Mladen şi Stoian "au constrâns, în mod repetat, o persoană denunţătoare, parte vătămată în cauză, să le remită sume de bani, sub ameninţarea că vor da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru respectiva persoană", au precizat procurorii.

Persoana şantajată de cei doi este avocatul Matei Catrinoiu, candidat la şefia Consiliului Local Gorj din partea PNŢCD. Acesta a recunoscut că a avut o relaţie extraconjugală cu Carmen Mladen, timp de două-trei luni, în anul 2010. A fost şantajat, apoi, să plătească 5.000 de euro pentru a nu fi date publicităţii "fotografii compromiţătoare ce i-ar afecta viaţa personală şi cariera profesională", s-a arătat în motivarea deciziei de arestare preventivă luată de CAB.

Victima a înaintat o plângere în acest caz către DNA în data de 28 mai. El s-a deplasat la Curtea de Apel Craiova la acea dată, în calitate de lichidator judiciar, pentru a participa la judecarea unei cauze, când a fost acostat de Ionel Stoian. Acesta din urmă s-a recomandat cu numele „Bratu” şi i-a spus de existenţa fotografiilor compormiţătoare la adresa sa. Judecătoarea Carmen Mladen i-a explicat victimei că „Bratu” este fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi, în prezent, ofiţer de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind foarte dur şi deţinând fotografii compromiţătoare care le-ar putea afecta viaţa personală şi cariera profesională.

La 13 iunie, Mladen şi complicele ei au venit în Bucureşti, cu trenul, deoarece judecătoarea stabilise o întâlnire la Gara de Nord cu Catrinoiu, pentru a primi cei 5.000 de euro.

Judecătoarea Carmen Mladen a afirmat însă că, în urmă cu aproximativ doi ani, a fost violată de denunţătorul ei, Matei Catrinoiu, pe care nu l-a reclamat organelor judiciare pentru a nu-şi prejudicia imaginea publică.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite