Tratamente preventive împotriva căpuşelor, în parcurile din sectorul 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 2 va începe de mâine, de la ora 9.30, dezinsecţia parcurilor de pe raza acestei unităţi administrative, pentru a preveni eventualele probleme legate de posibila apariţie a căpuşelor, care pot provoca boli grave.

Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, roagă bucureştenii să asigure tot sprijinul echipelor de dezinsecţie pentru ca acestea să-şi desfăşoare activitatea în bune condiţii şi în timp util.

În acelaşi timp, Onţanu face apel la părinţii şi bunicii care se află în parc cu copii, să acorde o atenţie sporită locurilor în care micuţii se joacă, pentru a evita accidente nedorite produse de substanţele împrăştiate pentru distrugerea insectelor.

Echipele de veterinari vor împrăştia insecticidele speciale pentru distrugerea puricilor şi a căpuşelor, în cele 21 de parcuri din sectorul 2, în principal în zona locurilor de joacă pentru copii şi în locurile special amenajate pentru căţei.

Încă de astăzi, locurile în care se va realiza dezinsecţia au fost marcate cu atenţionări prin afişe cu orele în care se va executa această operaţiune în fiecare parc.

Primăria Sectorului 2 precizează că acţiunea are un caracter preventiv, având în vedere faptul că Primăria Capitalei a comunicat că, în prezent, în Bucureşti, nu sunt probleme legate de prezenţa căpuşelor în parcuri.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite