Canicula face victime în Bucureşti. Aproape 500 de solicitări la serviciul de ambulanţă, doar în prima parte a zilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 448 de solicitări la Serviciul de Ambulanţă al Municpiului Bucureşti-Ilfov au fost făcute azi, doar de la 8.00 la ora 14.00, jumătate dintre acestea fiind urgenţe, persoane căzute pe stradă, din cauza căldurii.

Din apelurile la făcute la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov, 235 au fost urgenţe. Dinstre acestea, 59 de pesoane au căzut pe stradă, victime ale caniculei, 60 au suferit afecţiuni respiratorii, 50 au avut afecţiuni digestive, iar 60 de persoane au fost înregistrate cu afecţiuni cardiace, a declarat managerl unităţii. Dr. Alis Grasu, pentru Agerpres.

Aceeaşi sursă a mai precizat a precizat că, faţă de ziua precedentă, marţi s-a înregistrat o creştere per total la numărul de solicitări cu 0,92%, iar la urgenţe o scădere cu 6%.

Ministerul Sănătăţii a recomandat, marţi, populaţiei ca în această perioadă cu temperaturi extreme să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 şi 18,00 şi să consume zilnic lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete.

Medicii sfătuiesc populaţia să consume în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete - pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii - deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă. Nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii, precizează MS. Totodată, este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite