Victimele caniculei. Peste o mie de bucureşteni au solicitat ambulanţe, în ultimele 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile de peste 35 de grade din ultimele 24 de ore au fost suportate cu greu în Capitală, unde s-au înregistrat 1.200 de solicitări la ambulanţă.

Doar ieri, 70 de persoane au leşinat pe stradă, din cauza căldurii insuportabile, iar meteorologii anunţă temperaturi de peste 35 de grade la umbră în intervalul următor.

Categoriile de vârstă care fac faţă cel mai greu temperaturilor „fierbinţi” sunt sugarii şi persoanele în vârstă. Cei care suferă de boli cronice sunt, de asemenea, expuşi unui risc mai mare de a fi afectaţi de caniculă.

Ambulanţa a fost chemată, miercuri, de urgenţă pentru o femeie de 65 de ani. Din cauza problemelor cardiace, femeia a fost doborâtă de căldură, informează RTV. Bucureştenii au suportat, miercuri, greu cele 36 de grade înregistrate la umbră, În Capitală.

Medicii recomandă, pe lângă consumul celor doi litri de apă pe zi, să nu ieşim afară, pe cât posibil, în timpul zilei. "Să nu iasă din casă în intervalul 11.oo-18.00. Să nu se expună la soare. Dacă totuşi sunt obligaţi de activităţile ocupaţionale să iasă afară să poarte îmbrăcăminte vaporoasă", a declarat Alis Grasu, manager Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, pentru RTV.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite