Cultivatorii de canabis din padure locuiau într-o vilă de lux de pe malul lacului Slagov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bucureşteni sunt cercetaţi penal după ce au fost descoperiţi că aveau o plantaţie de cannabis în pădurea Gruianca din Snagov, din judeţul Ilfov. Tinerii, în vârstă de 24 respectiv 27 de ani, locuiau într-o vilă de lux de pe malul lacului Snagov, cu toate că erau şomeri. Ei susţin că au învăţat cum se cultivă cannabisul după ce s-au uitat la mai multe documentare.

Poliţiştii i-au săltat pe suspecţi în urmă cu trei zile, chiar în momentul în care recoltau plantele ajunse la maturitate. Ei aveua aproape trei kilograme de muguri de cannabis asupra lor, pe care urmau să le vândă. Cultura de droguri fusese sădită în 132 de găleţi de plastic pe care băieţii le-au abandonat împreună cu restul plantelor ce nu ajunseseră la maturitate, dar nu înainte de a le culege mugurii.

Portocale în ghiveci, pentru aromă

În momentul în care au fost prinşi, Andrei Ioan (27 de ani) şi Mircea Constantin Răcoreanu (24 de ani) le-au explicat poliţiştilor că aveau nevoie doar de plantele femele, singurele care fac muguri - aceasta este partea din care se fac ţigările din marijuana. „Dacă erau bărbaţi între fetele astea pe care le fumăm noi, se făceau toate numai seminţe. Şi noi n-avem nevoie de seminţe, doar mugurii ne interesează", a spus Mircea, unul dintre cultivatori. El a adăugat că asta a fost prima oară când s-au băgat într-o astfel de „afacere". „Suntem la prima chestie de genul ăsta şi se pare că n-am lucrat tocmai bine. Ne-am uitat la documentare să vedem cum se face", a recunoscut el. Potrivit anchetatorilor, băieţii puseseră grapefruit, portocale şi alte fructe crestate în ghiveci pentru a aromatiza drogurile care urmau să iasă, după cum văzuseră ei în filme.

Seminţele, cumpărate din Olanda

Oamenii legii au descoperit plantaţia, iar apoi au aşteptat să vadă cine sunt cultivatorii. Cei trei au fost filaţi de poliţişti pe parcursul lunilor iulie şi august. „Din datele pe care le avem, nu rezultă că ei ar mai fi făcut asta înainte. Au cărat găleţile acolo, au cumpărat pământ şi au sădit semineţele la faţa locului. Acestea le-au cumpărat de pe internet, din Olanda, după cum susţin ei", a explicat, pentru „Adevărul", şeful Brigăzii de Combatere a Criminialităţii Organizate (BCCO) Ilfov, comisarul Bogdan Motoroiu.

Niciunul dintre cultivatori n-avea un loc de muncă stabil, dar locuiau într-o vilă de lux de pe malul lacului Snagov, împreună cu alţi prieteni, unde chiria era de 1.000 de euro pe lună. Băieţii trăiau într-o petrecere continuă. Ei le-au spus poliţiştilor că s-au apucat de plantat marijuana pentru că „se săturaseră să ia ţeapă de la alţii de la care cumpărau droguri".

Şeful BCCO Ilfov susţine că astfel de cazuri în care plantele de cannabis să fie crescute în pădure nu sunt foarte dese în ţara noastră, din cauza climei. „Planta nu atinge cotele normale din cauza climei. La noi nu e ca la Ecuador", a mai spus Motoroiu.
Băieţii sunt cercetaţi acum în stare de libertate pentru trafic de droguri de risc, dar cu interdicţia de a părăsi ţara.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite