Program de prevenire a cancerului mamar și a celui de col uterin, în sectorul 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 3 va derula campana ”Ai grijă de tine! Prețiuiește viața!”, pentru a oferi posibilitatea persoanelor de sex feminin de a efectua analize și investigații imagistice pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin și mamar.

Astfel, începând de azi, Primăria Sectorului 3 împreună cu Centrul Medical de Diagnostic și Tratament ”Dr. Victor Babeș” oferă gratuit posibilitatea efectuării investigațiilor imagistice pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin și mamar pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 35 şi 55 ani.

Pentru a putea efectua analizele, persoanele interesate pot depune începând cu 1 martie o cerere tip pentru programare/planificare la sediul DGASPC Sector 3 din  Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 12-14, Serviciul ”Asistență Socială Comunitară pentru Persoane Vârstnice”, program de lucru 9.00–16.00.

Prin această acțiune, Primăria Sectorului 3 își propune să asigure servicii medicale de prevenție pentru  identificarea principalilor factori patogeni care pot determina apariția unor astfel de boli și eliminarea acestor factori de risc în cea mai mare măsură. Acțiunea Primăriei Sectorului 3 va duce la scăderea cheltuielilor populației pentru  serviciile medicale.

În 2011, Primăria Sectorului 3, în parteneriat cu Centrul Medical de Diagnostic și Tratament ”Dr. Victor Babeș”, a pus la dispoziția persoanelor din cadrul serviciilor publice și locuitorilor sectorului 3 servicii medicale de prevenție și diagnostic pentru afecțiunile cu impact social și economic deosebit (cancer pulmonar, infecții cu virusurile hepatitei B, C, cancer de col uterin, inclusiv HIV/SIDA). În urma acestei acțiuni au fost efectuate 19.474 de examene clinice pentru un număr de 6.792 de persoane din rândul locuitorilor sectorului 3.

”Parte a unui program de evaluare a sănătății populației, inițiativa promovată anul acesta de Primăria Sectorului 3 reafirmă implicarea  administrației locale în viața comunității. Facilitând accesul doamnelor din sectorul 3 la servicii medicale de screening prevenim factorii de risc în manifestarea acestor grave maladii și încercăm să evităm marginalizarea socială”, a declarat primarul sectorului 3, Liviu Negoiță.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite