Şantaj de un milion de euro: fiul unui deputat PD a fost "vândut" cămătarilor de către un poliţist bucureştean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase este suspectat de procurorii DIICOT de complicitate la şantaj. Conform procurorilor, acesta vindea informaţii unui grup de şapte persoane care s-ar fi ocupat cu şantajarea unor oameni de afaceri pe care îi împrumuta cu bani. printre victime se află şi fiul unui deputat PD.

Dragoş Dumitru are de recuperat de la interlopii din gruparea Ciucă, destructurată marţi, 20 decembrie, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti, peste 1 milion de euro. Procurorii au stabilit că, prin şantaj şi ameninţare, aceştia l-au deposedat pe dâmboviţean de trei maşini de lux şi l-au determinat să le achite importante sume de bani în contul unor datorii închipuite. “Deocamdată, nu am recuperat nimic. Sper să se rezolve curând această problemă. Mulţumesc celor de la DIICOT pentru faptul că au dat dovadă de profesionalism”, declară Dragoş Dumitru.

Politistul acuzat că lucra pentru cămătari a fost reţinut pentru 24 de ore. Procurorii cer judecătorilor arestarea agentului principal Radu Nae pentru abuz în serviciu şi complicitate la şantaj.

Radu Nae este agent principal şi a furnizat învinuiţilor date cu caracter confidenţial, din bazele naţionale de date. “Aurelian Ciucă, împreună cu învinuiţii Ovidiu Tinichez, Emil Sburlea, Leonard-Dumitru Stoica, Radu Nae, Cristian Stan, Dumitru Năstase şi Tomiţă-Ştefan Gîlice au determinat, prin violenţă şi ameninţare, o parte vătămată, administrator al trei societăţi comerciale, având ca obiect de activitate construcţii şi consultanţă în construcţii, să le plătească în mod constant sume considerabile de bani, cu titlul  de împrumut şi dobânzi nedatorate în realitate”, susţin procurorii DIICOT într-un comuncat de presă.

Şi un avocat a picat victimă cămătarilor

Magistraţii spun că victima a luat de la membrii grupării un împrumut pe care l-a garantat cu un imobil, dar şi trei autoturisme de lux (Porsche Cayenne, Vw Touareg şi  Bmw Z4, achiziţionate în sistem de leasing de către partea vătămată). Ulterior, administratorul firmei a plătit diferite sume de bani. Cu toate acestea, membrii grupării au refuzat să înapoieze autoturismele de lux
Şi un avocat a căzut în plasa cămătarilor, susţin procurorii. “Acţionând în aceeaşi manieră, învinuitul Ciucă Aurelian împreună cu alte persoane, prin violenţe şi ameninţări, au constrâns alte două părţi vătămate, din care una de profesie avocat, să le plătească mai multe sume de bani”, mai spun procurorii DIICOT. Procurorii au calculate un prejudiciu de peste un million de euro în acest caz, dar cred că membrii grupării au făcut mai multe victim în Bucureşti. Cel puţin 10 persoane se află acum la audieri la sediul DIICOT.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite