LEGEA MAIDANEZILOR Dacă e eutanasiere în Bucureşti, atunci să fie şi în judeţele limitrofe!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Călin Murg, a declarat pentru „Adevărul” că municipalutatea va decide soarta maidanezilor abia după rectificarea de buget.

Legea Maidanezilor, aprobată marţi în Parlament, presupune eutanasierea ca opţiune, nu ca regulă impusă prin actul legistaliv. Astfel fiecare autoritate locală va decide dacă optează pentru eutanasiere, sterilizare sau, aşa cum declara primarul Sorin Oprescu la începutul mandatului, doar pentru „coafarea şi readucerea” patrupedelor în stradă.

Uniformizare extinsă
Astfel, în urma aprobării din Parlament, Primăria Capitalei trebuie să pregătească un proiect de hotărâre de consiliu, prin care să precizeze ce alege: eutanasierea sau castrarea. „Orice va decide comisia, noi vom vota cea mai bună variantă care echilibrează costurile versus eficienţa. Iar eficient va fi doar dacă vom vorbi despre o uniformizare, adică, dacă va fi eutanasiere, atunci să fie şi la toate judeţele din jurul Bucureştiului. Le fel şi în cazul sterilizării”, a explicat Călin Murg, Preşedintele Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Şeful consilierilor generali a mai spus că uniformizarea de care vorbeşte va fi greu de aplicat, atâta vreme cât în bugetele judeţelor din vecinătatea Bucureştiului sunt alocaţi zero lei pentru problema câinilor fără stăpân. „Ar însemna să plătim noi şi pentru ce e în jur. Va fi complicat, dar să aşteptăm propunerea Primăriei Capitalei”, a conchis Murg.

Sterilizarea şi adopţiile, alegerea sectorului 1

Sectorul 1 a precizat că nu comentează pe marginea legii, dar că decizia Primăriei este de a continua măsurile începute în rumă cu patru ani. „Vom merge pe direcţia aleasă acum patru ani, când am înfiinţat Poliţia Animalelor, am ridicat un adăpost cu 700 de locuri şi am început campania de sterilizare şi cea de adopţie. De atunci, am sterilizat 6.000 de câini, iar numărul maidanezilor au scăzut semnificativ”, a declarat, pentru „Adevărul”, Alexandru Ichim, consilier al primarului Andrei Chiliman.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite