Bugete mai mari la primării anul acesta, pentru reabilitare termică şi pentru modernizarea şcolilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sectoarele 4 şi 6 sunt primele care şi-au aprobat visteria pe 2012, investiţiile având prioritate. Primăriile sectoarelor 4 şi 6 sunt singurele care şi-au aprobat până acum bugetele pentru acest an. La sectoarele 1, 2 şi 3 bugetele sunt încă în dezbatere publică. 

Astfel, Consiliul Local al sectorului 4 a aprobat un buget de 496,75 milioane de lei, atât la venituri, cât şi la cheltuieli, mai mare decât cel de anul trecut cu aproximativ 40 de milioane de lei.

Secţiunea de dezvoltare reprezintă 19,46% din buget, iar cea de funcţionare, care include, printre altele, cheltuielile de personal, dobânzile, subvenţiile, asistenţa socială şi rambursările de credite, 80,54%. Lista obiectivelor de investiţii pentru acest an a Primăriei Sectorului 4 are totuşi o valoare totală de 187,49 milioane de lei, o parte din fondurile necesare urmând să fie asigurate din credite. Mai mult de jumătate dintre cheltuielile pentru investiţii vor fi obiective noi.

Reabilitarea şi şcolile, prioritare

Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat un buget de 839,39 milioane de lei la cheltuieli şi de 835,59 milioane de lei la venituri, sume mai mari decât cele de la începutul anului trecut, când la cheltuieli au fost prevăzute 753,47 milioane de lei, iar la venituri – 695,61 milioane de lei. În ceea ce priveşte bugetul consolidat al sectorului 6, acesta va fi de 1,21 miliarde lei, de asemenea mai mare faţă de cel de anul trecut, de 1,05 miliarde lei.

Potrivit Primăriei Sectorului 6, fondurile pentru 2012 au fost alocate cu prioritate pentru investiţii, în special pentru programul de reabilitare termică a blocurilor şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor din învăţământul preuniversitar. De asemenea, s-a avut în vedere crearea condiţiilor pentru accesarea fondurilor de la Uniunea Europeană, precum şi susţinerea sistemului de protecţie a persoanelor în dificultate şi a celui de asistenţă a copiilor instituţionalizaţi.

În privinţa reabilitării termice, în acest an vor fi terminate lucrările la 114 blocuri, urmând să înceapă execuţia la alte 186 de imobile. Pentru unităţile de învăţământ preuniversitar a fost prevăzută finalizarea lucrărilor începute în 2011. Este vorba despre patru grădiniţe noi, precum şi despre consolidarea, extinderea şi supraetajarea cantinei Liceului Mircea Eliade şi realizarea unui teren de sport la Liceul Mircea Eliade. De asemenea, va fi consolidat Colegiul Tehnic Iuliu Maniu.

Containere pentru oamenii străzii

În ceea ce priveşte asistenţa socială, în sectorul 6 se are în vedere realizarea unui complex de servicii sociale pentru persoanele vârstnice şi cele fără adăpost, precum şi achiziţia unor containere de locuit pentru familiile şi persoanele fără locuinţă.
În buget au fost incluse şi racordarea la sistemul de canalizare a 10 străzi, precum şi modernizarea sistemelor rutiere de pe 36 de artere.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite