VIDEO Arestaţi pentru tamponări cu intenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi din Ialomiţa au fost arestaţi pentru 29 de zile, sub acuzaţia că tamponau intenţionat maşini în Bucureşti, după care le cereau bani şoferilor pentru a nu anunţa accidentul. Mai exact, cei doi le faceau semn șoferilor în intersecţii că îi lasă să treacă înaintea lor, iar pe urmă îi accidentau.

Brigada Rutieră a fost sesizată de un tânăr de 22 ani în legătură cu faptul că în data de 1 februarie, în timp ce conducea autoturismul pe strada Av. Popa Marin, dinspre liceul Jean Monnet, ajungând la intersecţia cu strada Radu Beller a oprit la indicatorul cedează trecerea, moment în care conducătorul unui autoturism care circula pe drumul cu prioritate a oprit şi i-a făcut semn să pătrundă în intersecţie, după care l-a tamponat cu intenţie.

Tânărul a mai arătat că, după producerea evenimentului, conducătorul autoturismului i-a solicitat suma de 300 de lei, şantajându-l că dacă va sesiza organele de poliţie îşi va pierde permisul de conducere pentru patru luni şi va trebui să plătească o amendă în cuantum de 420 de lei.

Pentru că în ultima perioadă de timp la sediile Biroului Accidente Uşoare s-au înregistrat mai multe declaraţii prin care diverşi conducători auto reclamau acelaşi mod de operare, la nivelul Brigăzii Rutiere a fost constituită în data de 2 februarie o echipă formată din cadre ale Serviciul Accidente Rutiere aflați sub directa îndrumare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Echipa a realizat în jurul orelor 19.30 un flagrant în urma căruia au identificat pe N. A. şi I. M. ambii din jud. Ialomiţa.

“În urma cercetărilor s-a stabilit că, împreună cu mai multe persoane, au comis pe raza Municipiului Bucureşti mai multe fapte, constând în aceea că loveau intenţionat diferite autoturisme care pătrundeau în intersecţie de pe drumuri fără prioritate, având instalate în general indicatoare de reglementare a priorităţii (Oprire sau Cedează trecerea), după care, sub ameninţarea faptului că vor anunţa producerea accidentului la unităţile de poliţie şi pe cale de consecinţă respectivilor conducători auto le va fi suspendată exercitarea dreptului de a conduce, le pretindeau şi obţineau de la conducătorii acestor autoturisme sume de bani cuprinse între 200 şi 600 lei (în lei, euro sau lire sterline)”; afirmă Brigada de Poliţie Rutiere a Capitalei.

Unul dintre cei doi bărbaţi a fost acuzat de şantaj şi distrugere, fapte prevazute şi pedepsite Codul Penal, iar celălalt, de infracțiunile de complicitate la şantaj şi complicitate la distrugere.
Cei doi au fost prezentați ieri Judecătoriei Sectorului 1 cu propunere de arestare preventivă. La aceeași dată, Instanța a admis propunerea organelor de anchetă, dispunând arestarea preventivă a inculpaților pe o perioadă de 29 de zile.

În cauză se continuă cercetările de către lucrătorii din cadrul Serviciului Accidente Rutiere în vederea documentării întregii activități infracționale a inculpaților.

Brigada Rutieră recomandă tuturor conducătorilor auto implicaţi în evenimente rutiere soldate numai cu avarii să anunţe evenimentul la poliţie cu excepţia situaţiilor în care încheie un constat amiabil, materializat în semnarea formularului „Constatare amiabilă de accident”.       

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite