Unde găseşti brazi ieftini în Capitală: Piaţa Obor şi Piaţa Sudului, 70 de lei cel mai mic preţ la pomi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cele 26 de pieţe care au primit autorizaţie pentru a vinde brazi, preţurile pot ajunge şi la 3.000 de lei. Mai sunt 10 zile până la Crăciun şi bucureştenii au intrat în febra cumpărăturilor de Sărbători.

 Reporterii „Adevărul“ au făcut turul pietelor din Capitală pentru a afla cât costă brazii în acest an.Cei mai mulţi sunt de import, din Olanda, Danemarca şi Ungaria. Comercianţii spun că preferă brazii din afară pentru că au coroane mai bogate şi sunt mai frumoşi, pe când cei româneşti au foarte puţine ramuri şi se usucă mai repede.

Piața Obor, raiul brazilor

Piaţa Obor este cea mai mare dintre pieţele Capitalei în care se găsesc brazi de vânzare. Aici cel mai ieftin brad ajunge la 70 de lei, măsoară aproximativ un metru, dar preţul poate creşte în funcţie de cât de bogată este coroana. Comercianţii pot lăsa destul de mult la preţ iar dacă te arăţi interesat să cumperi poţi ajunge să iei un pom de aproape 2,5 metri cu 150 de lei, chiar dacă preţul iniţial era de 250 de lei.

Pe Bulevardul Basarabiei, în apropiere de „Lia Manoliu“, nu poţi trece fără să te opreşti să admiri brazii expuşi. Un brad de înalt de 1,5 metri costă 130 de lei de lei, dar se poate ajunge şi la 80 de lei pentru cei cu ramuri mai puţine sau pentru molizi. Pentru cei mai mari, de 10-15 metri, poţi da între 1.000 şi 2.000 de lei, un brad în ghiveci, de 3 metri, costă aproximativ 700 de lei, iar dacă doreşti unul plantat înalt de 15 metri, preţul este 3.000 de lei. În plus, pentru clienţii care stau în zonă, transportul poate fi gratuit.

Brăduţi confecţionaţi, varianta mai ieftină

În Piaţa Crângaşi sunt foarte puţini brazi de vânzare. Aici preţurile pornesc de la 80 de lei şi ajung la 500 de lei pentru un pom de 4-5 metri.

Piaţa Amzei este singura în care sunt afişate preţurile brazilor, dar comercianţii spun că sunt doar preţuri de pornire care se pot negocia. Acestea variază între 120 si 2.000 lei, în funcţie de mărime.

La Piaţa Sudului sunt aproximativ aceleaşi preţuri ca în restul oraşului, dar vânzătorii vin cu ceva inedit: brăduţi de 30-40 de centimetri, confecţionaţi din crengi de brad şi care costă 30 de lei, astfel că sunt ideali pentru cei care nu au bani ori sufcient spaţiu pentru a avea un brad natural în casă. Clienţii care nu vor totuşi să îşi cumpere brad pot lua coroniţe făcute din ramuri care costă 4-5 lei.

Pieţele autorizxate să vândă brazi sunt: Matache, Amzei, 1 Mai, Domenii, Floreasca, Dorobanţi, 16 Februarie, Aurel Vlaicu şi Pajura (sectorul 1); Basarabiei, Obor, Dobroieşti, Morarilor, Colentina şi Vatra Luminoasă (sectorul 2); Râmnicu Sărat, 23 August, Ozana şi Alexandru Vlahuţă (sectorul 3); Sudului (sectorul 4); Rahova, George Coşbuc, Ferentari şi Cotroceni (sectorul 5); Valea Ialomiţei şi Drumul Taberei (sectorul 6).

Cei care nu vor să negocieze preţul unui brad natural, pot merge în unele hypermarketuri pentru a-şi cumpăra. Preţul aproximativ este de 80 de lei pentru un pom cu o înălţime de 1,5 metri şi se pot găsi în Bricostore, Obi, Auchan sau Ikea.

Brazi de Crăciun, cumpăraţi online

Persoanele care nu au prea mult timp la dispoziţie pentru a merge după brazi de Crăciun prin pieţe sau magazine îi pot cumpăra şi on-line. Pe site-ul www.magazinuldebrazi.ro pot fi găsiţi brazi tăiaţi cu înălţimi de la 1-1,25 metri şi preţuri de la 99,99 lei, brazi în ghiveci cu înălţimi de la 0,80-1,00 metri şi preţuri de la 249,99 lei, precum şi brazi cu rădăcină de 0,60-0,80 metri care costă 199,99 lei.

Pe www.brazidecraciun.ro, brazii tăiaţi pornesc de la înălţimi de 0,50-1,00 metri care costă 119,04 lei. Brazii în ghiveci au înălţimi de la 0,50 metri şi costă 149,99 lei. Site-ul oferă şi brazi româneşti de 1m5-2,5 metri la 169 lei. Pe www.ebrazi.ro se vând brazi din Danemarca. Brazii tăiaţi pornesc de la înălţimi de 0,50-1,00 metri şi preţuri 139 lei, iar cei în ghiveci, de la 0,60-0,80 metri şi preţuri de 99 lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite