Brad de Crăciun inedit în sectorul 6, în Parcul Crângaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 11.000 de beculeţe care vor împodobi bradul vor fi aprinse sâmbătă, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Handicap

Primăria sectorului 6 Bucureşti va aprinde căte un beculeţ pentru fiecare persoană cu handicap din comunitate, în semn de solidaritate şi pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la situaţia acestei categorii sociale defavorizate. Bradul iluminat de cele 11,000 de beculeţe va fi situat în parcul Crângaşi. Evenimentul va începe la ora 18 şi vor participa aproximativ 100 de persoane cu handicap care, alături de Primarul Sectorului 6, Cristian Constantin Poteraş, vor aprinde cele 11.000 de beculeţe ce vor lumina timp de o lună parcul Crângaşi.

Pentru a sublinia şi mai mult semnificaţia acestui gest, fiecare culoare care se va aprinde în pomul de Crăciun va simboliza lupta împotriva unor maladii dintre cele mai frecvente, precum diabet, cancer sau SIDA care, în urma diagnosticării, impun acordarea statutului de persoană cu dizabilităţi.

Ziua de 3 decembrie este marcată la cererea Adunării Generale a Naţiunilor Unite pentru ca persoanele cu dizabilităţi să fie tot mai mult integrate în societate.„Gestul nostru simbolizează implicarea în acordarea sprijinului persoanelor cu dizabilităţi. Acestea au dreptul să se bucure de şanse egale şi vom realiza acest lucru prin toate mijloacele de care dispunem. 
Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap are o mare încărcătură din punct de vedere uman şi al respectării drepturilor omului pentru persoanele cu handicap”, a declarat Cristian Constantin Poteraş, primarul sectorului 6.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite