De Paşte, din bisericile sectorului 2, nu va ieşi nici fum, nici foc; doar lumina sfântă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul de Prevenire Incendii şi Protecţie Civilă verifică toate cele 42 de lăcaşe de cult din sectorul 2 înainte de Paşte, după ce, în luna ianuarie, pompierii au luptat 3 ore să stingă focul care a ars Biserica Sf. Pantelimon.

eprezentanţii Primăriei sectorului 2, însoţiţi de cadre militare, vor verifica instalaţiile şi tablourile electrice din biserici, candelabrele şi toate sursele de lumină, precum şi locurile unde se aprind lumânările. Ei vor estima, pentru fiecare din cele 42 de biserici din sector, ce modificări trebuie făcute pentru accesul de urgenţă al pompierilor şi evacuarea oamenilor, în caz de incendiu.

Neregulile constatate la toate instalaţiile electrice verificacte vor fi comunicate preoţilor parohi, astfel încât bisericile să fie pregătite pentru sărbătoarea Paştelui în siguranţă.

În incendiul din 24 ianuarie, turla Bisericii Sf. Pantelimon din sectorul 2 s-a prăbuşit, după ce pompierii au luptat cu flăcările timp de 3 ore. O icoană de aici, datând din 1876, simbolizează sărbătoarea Paştelui pentru acest an şi este reprodusă într-un timbru aniversar de Romfilatelia, în cadrul emisunii anuale celebrând sfintele sărbători.

Click aici pentru mai multe informaţii despre incendiul de la Biserica Fs. Pantelimon:

FOTOGALERIE şi VIDEO/ CULMEA GHINIONULUI: Biserica Sf. Pantelimon din Bucureşti a ars la 50 de metri de Muzeul Pompierilor

Lăcaşul de cult are o istorie de peste 250 de ani, aici se află moaştele Sfântului Marelui Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon, patronul medicilor şi ocrotitorul bolnavilor.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI 

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite