Religia lasă enoriaşii să vină la ea şi online. Cum să-l găseşti pe Dumnezeu pe internet?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă ai rătăcit drumul către Dumnezeu, poţi oricând să consulţi monasterymap, când ai nevoie de un sfat, BibleExplorer ţi-e călăuză, iar dacă ai de pus un acatist la o biserică, cel mai simplu este să trimiţi un e-mail şi să plăteşti online. Biserica pare să fi ieşit din sihăstrie şi să se fi integrat în World Wide Web, ca să răspundă cât mai bine nevoilor credincioşilor.

Pentru internauţi, Biserica nu mai este clădirea sub formă de arcă unde stai la coadă pentru anafură, ci a încăput în monitorul de pe birou, iar liturghiile sunt la un click distanţă. Instituţia s-a adaptat repede la mijloacele moderne de comunicare, are radio, televiziune şi televiziune şi agenţie de ştiri, iar pe un site postează ultimele informaţii despre lucrările la Catedrala Neamului.

Aplicaţii religioase

Enoriaşii însă au creat online servicii care să le facă viaţa mai uşoară. Dacă nu te poţi duce la biserică, poţi să trimiţi un pomelnic direct de pe calculator, cu ajutorul site-ului http://www.crestinortodox.ro/pomelnice/ro/. Plăteşti online şi vei fi pomenit de câte ori vrei şi la ce biserică sau mânăstire vrei.

Credinţa şi-a făcut loc şi pe smartphone-uri cu ajutorul programatorului Ion Bădiţă care, de câţiva ani, a creat mai multe aplicaţii pentru telefonul mobil. „Totul a pornit de la nevoile proprii. M-am gândit că poate sunt utile și pentru alții, în plus la momentul respectiv nu prea existau aplicații de felul acesta pe «piață». Cred că era un gol care merita acoperit. Vorbesc din perspectiva creștin-ortodoxă pentru că celelalte confesiuni, mai ales protestante, sunt bine reprezentate din punctul de vedere al aplicațiilor cu caracter religios", explică acesta.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite