FOTOGALERIE Construcţia Catedralei Mântuirii Neamului, subiect de analiză pentru jurnaliştii germani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deutsche Welle a realizat un material în care se vorbeşte despre impresionanta construcţie a Catedralei Mântuirii Neamului, în contextual în care în România se închid spitale, şcoli şi bugetul alocat cercetării ştiinţifice este mult mai mic decât cel al Bisericii.

Jurnaliştii de la Deutche Welle au surprins într-un reportaj câteva detalii cunoscute deja în România, cu privire la ridicarea unei construcţii uriaşe cu o investiţie colosală, în vreme de creiză economică.

Catedrala Mântuirii Neamului

Click pe imagini pentru galerie foto cu catedrala de 600 de milioane de euro

"Banii nu par a reprezenta o problemă când vine vorba de biserică. Într-o ţară încă în criză, se cheltuiesc 600 de milioane de euro pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Bugetul Bisericii este de două ori mai mare decât cel alocat culturii sau cercetării ştiinţifice", este precizat în reportaj. Jurnaliştii străini mai atrag atenţia şi asupra faptului că, la noi în ţară, Biserica are o importanţă deosebită pentru guvernanţi. "La fiecare 2 zile se termina o biserica in Romania, dar 3 scoli sunt inchise la fiecare zi", spun reporterii în reportaj.

FOTOGALERIE Patriarhia Română îşi apără proiectul în faţa jurnaliştilor germani

Citeşte şi: OPULENŢĂ BISERICEASCĂ LA CATEDRALA NEAMULUI: Turlă de 100 de metri, bar, vestiare peste altar şi apartamente de lux (FOTO)

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite