25.000 de închirieri la centrele Cicloteque

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 400 de biciclete de la centrele Cicloteque au fost închiriate anul trecut de 25.000 de ori, a anunţat azi Asociaţia maiMultverde.

Cele cinci centre şi o statie care formează reţeaua Cicloteque au înregistrat 10.000 de utilizatori în 2011, iar media închirierilor a fost de 2,5 de ore pe utilizator. Totodată, cantitatea de dioxid de carbon economisită a fost de 76,5 tone.

În al patrulea an de funcţionare al Cicloteque, Asociaţia MaiMultVerde a deschis două noi centre în Parcurile Drumul Taberei (fost Moghioroş) şi Titan, cu sprijinul Primăriilor sectoarelor 3 şi 6, şi o staţie în apropierea Pieţei Romane, la Centrul Public al Fundaţiei Soros.

Pe perioada iernii, centrele de închiriat biciclete Cicloteque sunt închise, urmând să-şi redeschidă porţile în primăvara acestui an.

Toate cele şase puncte de închiriere (Facultatea de Drept, Parcul Tineretului, Parcul Herăstrău, Parcul Moghioroş, Parcul Titan şi staţia de la Centrul Public al Fundaţiei Soros) sunt conectate între ele, utilizatorii putând să închirieze bicicleta dintr-un centru şi să o returneze după folosire în altul, în funcţie de zona în care se afla.

Cicloteque este un proiect al Asociaţiei MaiMultVerde.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite