FOTOGALERIE Biblioteca SF din Bucureşti: lift care-ţi aduce cartea la comandă, restaurant şi săli de lectură cu pereţi din sticlă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de modernizare la Biblioteca Naţională a României, ce vor fi finalizate la sfârşitul lunii noiembrie, revoluţionează lumea spaţiilor culturale: 12,5 milioane de volume, lifturi care-ţi aduc cărţile la comandă şi scări rulante interioare. Pentru cititori, biblioteca se va deschide la finele anului viitor.

Clădirea Bibliotecii Naţionale a României din Bucureşti, nu demult o construcţie dărăpănată şi nesigură, situată pe Bulevardul Unirii, este acum ,,un diamant al Bucureştiului“, după cum a numit-o inginerul Costel Grigorescu. Sticla, piatra decorativă şi marmura sunt câteva dintre materialele care fac din Biblioteca Naţională un edificiu impresionant. Însă elementul de noutate este reprezentat de facilităţile şi dotările high-tech cu care este echipată clădirea.



Click pe poze pentru a vedea mai multe imagini cu modernizarea Bibliotecii Naţionale!

Vizitatorii vor beneficia de un confort rar întâlnit în centrele culturale din ţara noastră. Sălile de lectură, cele de conferinţe şi spectaculosul amfiteatru multifuncţional dispun de pereţi acoperiţi de panouri fonoabsorbante. Astfel, persoanele aflate în asemenea încăperi nu vor auzi zgomotul de afara, cu atât mai mult cu cât biblioteca se află pe un bulevard foarte tranzitat.

Camerele destinate activităţilor culturale dispun de instalaţii de aer condiţionat sub forma unor dulapuri de climatizare plasate pe plafon şi pe pereţi. Sistemul ajunge la temperatura dorită într-un timp extrem de scurt. Cei ce vor trece pragul bibliotecii în timpul iernii, nu vor fi nevoţi să-şi care hainele groase după ei, ci le pot lăsa la garderoba de la parter. 

Cărţi aduse de un lift inteligent
Cititorii îşi vor petrece timpul în mai mult decât nişte simple săli de lectură. Camerele Bibliotecii Naţionale vor avea birouri moderne, însoţite de câte un calculator cu acces la internet. Ei vor putea căuta în baza de date orice carte din cele 12,5 milioane de volume şi o vor primi la cere prin intermediul unui mini-lift inteligent, aflat în fiecare sală de lectură. Liftul preia cărţile din depozite şi la aduce în camera de unde au fost solicitate. De asemenea, un alt atuu al sălilor de lectură este că au ferestre foarte mari, care asigură lumină naturală.



Click pe fotogalerie pentru mai multe imagini din interiorul Bibliotecii Naţionale!


Amfiteatrul anului
Mallul cultural va fi dedicat mai multor tipuri de îndeletniciri. Lecura se află pe primul loc, însă există  şi spaţii generoase, decorate modern, amenajate special pentru găzduirea unei mari varietăţi de expoziţii. Sălile de conferinţe pot fi închiriate de oricine doreşte să organizeze un astfel de eveniment într-un mediu primitor. Cel mai interesant element este aula multifuncţională a Bibliotecii, care are aspectul unei săli de cinematograf elegantă şi personalizată.

image
Modernizarea Bibliotecii Naţionale din Bucureşti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite