Bucureşti cu parfum de Las Vegas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a dat, ieri, startul ofcial al Sărbătorilor de Iarnă în momentul în care a aprins aproape trei milioane de beculeţe Chipul mohorât al Capitalei va fi „mascat“, pentru cel puţin o lună, de milioane de leduri sub formă de steluţe şi fulgi de nea, care vor străluci pe marile bulevarde din oraş până după Sărbători.

Aseară, numărătoare inversă a momentului mult aşteptat a făcut-o chiar primarul Capitalei, Sorin Oprescu, care a apăsat butonul de aprindere a megainstalaţiei care a iluminat tot centrul oraşului. Nu înainte de a face o urare. „Vă doresc tuturor ca sărbătoarea de iarnă să vă găsească sănătoşi, indiferent de greutăţi. Fiţi încrezători în voi înşivă. La mulţi ani!“ Şi s-a făcut lumină.
Fanfara Jandarmeriei, la apel

Încântată de feeria oferită de milioanele de beculeţe colorate, mulţimea a exclamat la unison. Din Piaţa Timpului s-au mutat apoi toţi în Piaţa Roma, de vizavi. Nimeni nu se aştepta ca numărul curioşilor să fie atât de mare încât să blocheze tot Bulevardul Unirii. Agenţii de la Rutieră au fost nevoiţi să sisteze circulaţia în zonă pentru a face loc valului de bucureşteni nostalgici după Sărbătorile de Iarnă.
În Piaţa Roma a fost proiectată o hologramă care reprezenta mai mulţi fulgi de nea, albi şi roşii. Totul în ritm de colinde, cântate de fanfara Jandarmeriei, dar şi de un cor de la Palatul Copiilor.

Holograme tematice pe clădiri emblematice din oraş

Cu ajutorul specialiștilor, Primăria Capitalei a pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă din acest an un element-surpriză: mai multe clădiri emblematice din Bucureşti au fost „împodobite“ de holograme a căror tematică este legată de sărbători.
Astfel, bucureștenii se vor putea bucura de aspectul inedit pe care l-au căpătat Academia de Studii Economice, sediul vechi al Primăriei Capitalei din bulevardul Regina Elisabeta, Cercul Militar Național, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“, dar și locuri reprezentative situate la intrarea în Centrul Istoric.


Brad cu 11.000 de beculeţ


Totodată, în acest weekend, autorităţile locale au aprins în Parcul Crângaşi instalaţia unui brad decorat cu 11.000 de beculeţe, cu ocazia „Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Handicap“.
Fiecare beculeţ din bradul ce însumează 11.000 de luminiţe reprezintă o persoană cu dizabilităţi din Sectorul 6. Mai mult, fiecare culoare din pomul de Crăciun simbolizează lupta împotriva unor maladii precum diabetul, cancerul sau SIDA, care impun acordarea statului de persoană cu dizabilităţi.

Capitala este iluminată cu leduri ecologice
Ornamente sub formă de steluţe şi fulgi de nea vor străluci pe marile bulevarde



București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite