Bunicii Capitalei au program prelungit la Palatul Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Active Senior Expo, primul târg adresat persoanelor de vârsta a treia, s-a deschis ieri la Palatul Copiilor

Seniorii Bucureştiului pot învăţa cum să ducă un stil de viaţă sănătos şi cum să scape de povara singurătăţii vizitând Palatul Copiilor în perioada 6-9 octombrie. Până duminică după-amiază, ora 16.00, bucureştenii de vârsta a treia au la dispoziţie o gamă variată de produse şi servicii adresată lor. Vase de gătit „la aburi", fără grăsime, aparate de masaj, aparate medicale, analize gratuite, produse cosmetice, programe de dans, gimnastică şi maraton în Parcul Tineretului sunt câteva oferte pregătite la primul târg adresat vârstnicilor, Active Senior Expo.

De asemenea, în fiecare zi se ţin seminarii şi conferinţe unde seniorii află cum să mănânce sănătos (vineri, ora 15.00), cum să-şi alunge energiile negative din locuinţe (sâmbătă, ora 14.00), ce înseamnă luna nouă şi care sunt efectele asupra emoţiilor şi sănătăţii lor (duminică, ora 12.00), dar şi cum pot petrece timpul liber.

Târgul se adresează în egală măsură persoanelor de vârsta a treia, dar şi fiiilor şi nepoţilor care doresc să ofere o viaţă cât mai uşoară părinţilor sau bunicilor.

Servicii medicale gratuite


Evenimentul se desfăşoară sub sloganul „Soluţii pentru o viaţă activă la vârsta a treia". „Dorim ca bunicii acestui oraş să vadă că viaţa poate începe şi la 50 plus, vrem să-i facem să se simtă bine şi să aibă o viaţă activă. Este un lucru normal, pe care oamenii ar trebui să-l facă pentru bătrâni, să dea înapoi ceea ce ei au primit. Bunicii trebuie să-şi amintească să zâmbească mai des", spune Cristina Udrescu, organizatorul târgului.
Dornici să afle cum îşi pot schimba stilul de viaţă şi nerăbdători să mai schimbe două vorbe, obosiţi de singurătate, bătrânii au intrat cu încredere în Palatul Copiilor, unde au cerut sprijin şi informaţii. Reprezentaţii băncilor le explică ce înseamnă un card de pensii unde au comisioane reduse şi, de asemenea, le spune că persoanele cu vârste până în 65 de ani pot face credit sau îşi pot plăti facturile cu ajutorul unui card. Tot la târg, oamenii îşi pot afla tensiunea, glicemia şi pot face ecografii gratuite.

Lecţii de dans şi maraton în parc

Evenimentul promovează o viaţă activă în rândul persoanelor de vârsta a treia, motiv pentru care astăzi, la ora 18.00, se organizează seară de dans, iar mâine, la ora 12.00, cei care se mândresc cu o condiţie fizică bună pot participa la Maratonul Vârstei a Treia. Startul se dă în Parcul Lumea Copiilor, la intrarea principală. Tot sâmbătă, se ţine şi ora de gimnastică, care începe la ora 16.00. Înscrierile se fac la intrarea în parc, începând de la 12.00. Intrarea este liberă atât în cadrul târgului, cât şi în cadrul evenimentelor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite