Elevul strâns de gât de un coleg rămâne internat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" până mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii au declarat că starea de sănătate a elevului strâns de gât de un coleg se îmbunătăţeşte, iar acesta va rămâne internat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" până sâmbătă.

"Starea copilului este bună. Vineri dimineaţă a fost efectuată o nouă evaluare şi nu au fost identificate probleme de sănătate. A fost efectuată pentru a doua oară o endoscopie, rezultatul este bun", a spus Raluca Alexandru.

Elevul va rămâne sub supraveghere medicală, potrivit uzanţelor, probabil până sâmbătă, minimum de supraveghere în astfel de cazuri fiind de 48 de ore, a precizat medicul Raluca Alexandru.

Un elev în clasa a VI-a de la Şcoala numărul 193 din Drumul Taberei din Capitală a făcut atac de panică şi a leşinat, joi, după ce a fost strâns de gât de un coleg, fiind dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) pentru investigaţii medicale.

Elevul a fost transferat, câteva ore mai târziu, de la SUUB la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, acesta având un traumatism în regiunea cervicală. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a cerut conducerii Şcolii nr. 193 din cartierul Drumul Taberei să facă o anchetă de acest caz.

"Am solicitat o cercetare în acest caz, să fie chemaţi la şcoală părinţii şi, de asemenea, să se analizeze dacă în momentul producerii altercaţiei existau profesori în preajmă", a declarat purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu.

În astfel de situaţii, elevul este sancţionat prin scăderea notei la purtare, a spus Banu, precizând însă că orice sancţiune se va da, trebuie analizată gravitatea faptei.

Peste 4.000 de cazuri de cazurilor de violenţă, consum de alcool, discriminare şi furturi au fost înregistrate din martie până în mai în şcolile din România, a anunţat, marţi, Ministerul Educaţiei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite