Bancomate goale, transportatorii de bani sunt în grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii unei firme de transport de bani au intrat în grevă spontană în această dimineaţă, nemulţumiţi de salarii şi de condiţiile de lucru. Posesorii de carduri vor resimţi efectele protestului, dacă se prelungeşte. Ei vor fi nevoiţi să scoată bani de la alte bancomate, cu comision de retragere.

UPDATE "Nu sunt utilate maşinile cum trebuie, fără aer condiţionat. Suntem sigilaţi în maşină, nu avem voie să coborâm", a spus un protestatar, pentru RTV. Reprezentanţii firmei au încercat să negocieze cu protestatarii. Bancomatele riscă să rămână fără bani, în condiţiile în care angajaţii aflaţi în grevă asigură transportul de bani către 80% dintre bancomatele ţară.

Angajaţii G4S Cash Solutions spun că salariile lor sunt de 600-700 de lei. "Peste 50 de maşini de transport valori ar fi trebuit să fie azi pe teren în Bucureşti pentru a asigura transportul de bani şi alte valori, iar în această dimineaţă niciuna dintre maşini nu a plecat", a spus un angajat G4S Cash Solution la România TV.

G4S Cash Solutions furnizează servicii de management al numerarului pentru 28 reţele de instituţii bancare, informează economica.net. Lunar, sunt deservite peste 140.000 de puncte de colectare/livrare, peste 2.200 de ATM-uri şi au loc peste 12.000 de intervenţii la bancomate. Se procesează 270 milioane bancnote lunar şi se desfaşoară activităţi de întreţinere tehnică la: 1.700 unităţi bancare şi 4.000 alte locaţii ale clienţilor.

Peste 100 de angajaţi de la cea mai mare firma de transport de bani au intrat întrerupt lucrul şi au ieşit în stradă  în această dimineaţă.

Ei sunt nemulţumiţi de bani şi solicită majorări salariale, dar şi condiţii mai bune de muncă.

În cazul în care protestul se va prelungi, efectele le va resimţi şi populaţia, pentru că firma nu va mai alimenta bancomatele şi nu va transporta nici banii băncilor, informează RTV.

"Cel mai neplăcut efect al grevei pentru populaţie este forţarea posesorilor de carduri să retragă numerar de la alte bancomate, unde li se va percepe comision", a declarat Ciprian Bîrsan, analist financiar.

Vom reveni cu amănunte.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite